„Į karantiną žiūriu atsakingai – dar iki jo apsirūpinau visomis būtiniausiomis priemonėmis. Jei vedžioju šunį, būtinai užsidedu apsauginę kaukę ir pirštines, būdama parduotuvėje užsidedu apsauginius akinius ir respiratorių. Baimės tikrai nejaučiu, situaciją vertinu blaiviai. Galėčiau teigti, kad man šis laikas yra labai įdomus – dabar vyksta didžiulės rokiruotės, išsigrynina žmonių vertybės. Manau, kad tai yra asmenybių laikas. Dalis visuomenės vis dar sunkiai susigaudo pokyčiuose ir vartoja stručio logiką – nieko nežinau, vadinasi nėra. Kita dalis bereikalingai panikuoja. Tuo tarpu ryškios ir stiprios asmenybės nelieka nuošaly, imasi veiksmų ir sugeneruoja nuostabius rezultatus“, – mintimis dalinasi žinoma fotografė.

Jurga Anusauskienė

Šiuo metu Jurga rūpinasi ne tik savimi ir jauniausiu sūnumi Haroldu, bet ir vyresnio amžiaus giminaičiais.

„Mano vizitas į parduotuvę dabar yra orientuotas ne tik į mano, bet ir į eilės žmonių poreikius, – šypteli moteris, kurios dabar jau garbaus amžiaus sulaukusi mama užaugo septynių vaikų šeimoje. – Pasirūpinu reikalingais produktais ir saugiai juos pristatau. Juokiuosi, kad kai nespėja dirbti maisto išvežiojimo įmonės, dirba Jurga. Taip pat padedu jiems atsirinkti informaciją, faktus, rūpinuosi vyresniųjų giminaičių psichologine savijauta – juk išties dabar yra per daug spekuliacijų, sklandančių gandų. Visiems esu skolinga už savo nuostabią vaikystę, kai visi manimi besąlygiškai rūpinosi, tad dabar jaučiuosi puikiai, galėdama gražinti bent dalelę skolos. Mano mamytė ir kiti giminaičiai yra rizikos grupėje, tai jei ir jaučiu kažkokią baimę, tai tik dėl jų sveikatos.“

Jurga Anusauskienė ir Haroldas Anusauskas

Derindami pokalbį su žinoma fotomenininke gavome žinutę: „Paskambinkite man iki 12 valandos, nes vėliau būsiu užsiėmusi“. Jurga džiūgauja, jog net ir karantino metu turi daugybę veiklos.

„Žinoma, kai kurie darbai yra visiškai sustoję. Mano specializacija – ne gamtos fotografija. Dirbu su sporto reportažais ir įvaizdinėmis, reklaminėmis fotosesijomis, fotografuoju žmones, tad šioje srityje kol kas – pauzė. Tačiau aplinkybės lėmė, jog darbo šiuo metu turiu labai daug. Bendradarbiauju su „Baltic Actors” aktorių agentūra – prieš karantiną fotografavau žinomus Lietuvos aktorius, vėliau gavau pasiūlymą koordinuoti agentūros komunikacijos veiklą. Ko gero, pirmą kartą susidūriau su fotografijos sritimi, kai nuo mano padarytos nuotraukos priklauso kitų žmonių likimas – ar pažiūrėjęs į nuotrauką atrankų režisierius pakvies aktorių į tolimesnę atranką, ar ne. Man šis darbas labai įdomus. Supratusi atsakomybę išsyk jam pajaučiau aistrą ir azartą. Gilinuosi į detales, įvertinu ir analizuoju rinką, visgi tai man yra nauja sritis“, – džiaugsmo neslepia Jurga.

Jurga Anusauskienė ir Mindaugas Anusauskas

Žinoma moteris sako jaučianti, jog šie metai, nepaisant karantino, jai bus labai svarbūs. Su sūnumi ir augintiniu dienas leidžianti Jurga teigia greitai persiorientavusi į kitokią rutiną ir pripažįsta, kad kai kurių dalykų jos gyvenime trūksta.

„Gaila, jog fiziškai negaliu pasimatyti su savo kitu sūnumi, taip pat nusikėlė dukters planai atvykti į Lietuvą. Tačiau vadovaujuosi posakiu „neuždaryk savęs į blogus sprendimus“ – aš nemanau, jog tai, kas vyksta, yra pasaulio pabaiga. Stengiuosi įžvelgti naujas galimybes. Jeigu nuoširdžiai – man šiandien nieko netrūksta. Juk viskas priklauso nuo požiūrio ir nuo to, kaip pavyksta susitarti su savimi“, – Delfi teigia pašnekovė ir sako, kad optimizmas ir teigiamas požiūris į gyvenimą susiformavo po sunkių išgyvenimų ir skaudžių patirčių.

Meilės savo darbui ir veiklai – tai, kas Jurgai niekada nebuvo svetima. Fotografijoje save atradusi moteris mano, jog kažkuo užsiimti iš inercijos yra didelė klaida.

„Pastebėjau, jog kai kurie žmonės niekada neklausia savęs – o kodėl aš tai darau? Jie nepatenkinti esama padėtimi, tačiau nieko nekeičia. Tai liečia tiek asmeninius santykius, tiek profesiją. Suvokimas, ko tu iš tiesų nori ir leidimas sau tai daryti nėra egoizmas. Pavadinčiau tai branda. Manau, kad mes visi būdami bet kuriame taške galime keisti savo gyvenimą. Tai būtina, jei siekiame gyventi pilnavertį gyvenimą ir būti laimingi“, – sako fotomenininkė.

Jurga Anusauskienė ir Evelina Anusauskaitė - Young

Su Los Andžele gyvenančia dukra, žinoma atlikėja Evelina Anusauskaite-Young Jurga bendrauja internetu. Velykas visa šeima taip pat atšventė pasitelkę technologijas.

„Susijungėme visi ir, žinokite, buvo taip linksma! Liko puikūs prisiminimai. Džiaugiuosi ir dėl išlikusių tradicijų – kad ir kas bebūtų, visada vieni su kitais šeimoje bendraujame artimai. Ir jei mano dabar jau suaugę vaikai tas tradicijas puoselėja iki šiol, reiškia viskas yra gerai, savo egzaminą aš išlaikiau“, – džiaugsmo neslepia fotomenininkė J. Anusauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)