Šeštadienį link Izraelio iš Gazos Ruožo buvo paleista dešimtys raketų, pranešė vietoje esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas. Kiek vėliau viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuotas chaosas. Buvo paskelbta, kad islamistų grupuotės „Hamas“ nariai prasiskverbė į Izraelį.

Po prieštaringai vertinamu R. Žemaitaičio įrašu, kuriame jis sureagavo į tragiškus įvykius Izraelyje, pasipylė komentarai. Į daugelį jų parlamentaras atsakė asmeniškai – nesibodėjo vartoti ir įžeidžiančių žodžių. O D. Bunkus ne tik pasipiktino jo pasisakymu, bet ir pasidalijo asmeninėmis peripetijomis.

„Žmonės yra taškomi gabalais, šitam galimai degradui tai yra eilinis noras pasipijarinti. Mano draugui šiąnakt ten, Izraelyje, peiliu gyvam nupjovė galvą. Remigijau Žemaitaiti, aš kitą savaitę vėl važiuoju į frontą. Į Ukrainos frontą. Gal nori kartu? <...>. Kiek sekundžių ištversi apkasuose, neapsišikęs per artilerijos ataką? Ar turi daugiau jėgų padaryti kažką daugiau nei tavo vapsėjimas? Reiškia jis savo nuomonę nuo sofos, kai net tą sofą Seimas apmoka. Apgailėtinas esi. Nors valandą pabūk fronte ir tada komentuok, jei dar išdrįsi“, – rašė žinomas verslininkas.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle R. Žemaitaitis sukėlė ir anksčiau. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino, dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Į R. Žemaitaičio pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC) – pasmerkė Seimo nario teiginius ir reikalavo viešo atsiprašymo.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)