G. Lokytė socialiniuose tinkluose papasakojo, kad į ją taip pat kreipėsi pareigūnai dėl pradėto ikiteisminio tyrimo moteriai, kuri galimai apsimetė serganti Hodžkino limfoma bei gimdos kaklelio displazija. Atsiliepusi į tokį pagalbos šauksmą G. Lokytė paaukojo jai pinigų.

„Šiandien sulaukiau įdomaus skambučio iš komisariato, kad pradėtas tyrimas, nes parėmiau sergančią moterį, kuri, kaip paaiškėjo, vėžiu net nesirgo. Priminimas visiems – aukoti atsakingai. Su visais, kurie nukentėjo, susisieks policija. Lyg minėjo, kad žmonės bendrai pervedė apie 40 tūkst. eurų. Įdomūs laikai“, – sakė G. Lokytė.

Gabijos Lokytės žinutės instagrame
Gabijos Lokytės žinutės instagrame

Delfi atlikėja teigė, kad labiausiai gaila žmonių, kuriems po tokių istorijų kiti nebenorės taip lengvai padėti.

„Juk dažniausiai dideles gydymo išlaidas padengia ne valstybė, o padeda žmonės, kurie paaukoja pinigus“, – sakė G. Lokytė.

Delfi dėl šios situacijos susisiekus su Alytaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė ji teigė, kad nustatyta apie 2000 asmenų, kurie pervedė pinigus į moters sąskaitą.

„Moteris galėjo gauti daugiau nei 40 tūkst. eurų. Kol kas vyksta ikiteisminis procesas. Vienas iš veiksmų – apklausti asmenis, kurie buvo nustatyti kaip vedę jai pinigus. Tokiu būdu išsiaiškinti, ar žmonės norės reikšti civilinį ieškinį, ar jie norės būti pripažinti kaip nukentėjusieji šioje byloje“, – sakė K. Janulevičienė.

Delfi primena, kad socialiniuose tinkluose plito jaunos moters pagalbos šauksmas. Ji tikino, kad susirgo vėžiu - esą jai buvo nustatyta Hodžkino limfoma bei gimdos kaklelio displazija – ikivėžiniai pakitimai. Visuomenę jos istorija sujaudino dar ir todėl, kad ji viena augina septynerių metų dukrelę.

Nemaža dalis šalies influencerių pasidalijo šios moters žinute ir kvietė skirti aukas. Praėjusiais metais išplitusi istorija buvo itin apkalbama. Socialiniuose tinkluose kalbėta apie dvejones dėl tikrosios moters būklės.

Paaiškėjo, kad aukojusieji iš tiesų pakliuvo į aferistų pinkles. Apie tai socialiniame tinkle prabilo aukoti kvietusi I. Burlinskaitė, kurią ši istorija taip pat itin sujaudino. Žinoma moteris pasakojo, kad apsimetėlė siuntė jai dokumentų nuotraukas, kurios, kaip vėliau paaiškėjo buvo suklastotos.

Delfi visą straipsnio informaciją patvirtino LR generalinės prokuratūros komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Mažonė.