Pirmai žirgų lenktynių dienai tai buvo didelė netektis, nes pasiruošimas vyksta visus metus: žinomos pasaulio kompanijos planuoja desantus įžymybių iš viso pasaulio, vietines australiškos žvaigždės turi pasistumdyti dėl savo spindėjimo ir patrauklumo.

Lenktynės – tai ne tik vasaros sezono pradžia, tai ir tam tikras įvertinimas, kaip Australija gyveno nuo vieno sezono iki kito. Nebuvęs Melburne kelis mėnesius buvau nustebęs pasiketimais. Tai, ką pastebėjau, privertė pagalvoti, kas čia vyksta. Pažiūrėjus jų žinias ir paskaičius jų laikraščius su rytinės kavos puoduku savo Toorak rajone suprantu, kad tai, kas darosi Europoje, Rusijos ar Ukrainos reikalai ir bręstanti antroji krizės banga – čia kaip žirnių mėtymas į sieną. Kažkur, kažkas, bet mūsų tai neliečia. Neįtikėtina, kad čia taip niekas neįdomu. Apie Lietuvą net nereikia kalbėti. Jie jos tiesiog nežino. O žinia, kad artėjantis euras gali atnešti problemų, australams lygi tiesiog oro atšalimui.

Šventė prasidėjo likus 3 dienoms iki lenktynių pradžios: žvaigždžių pristatymai, VIP palapinių aplankymai ir nenusakomos prabangos demonstravimas. Būti uždaro klubo nariu – visada malonu. Tik 900 žmonių pakviesti į specialias ložes, o visi kiti 50 000 turi rasti sau vietos po saulę. Visos zonos yra labai stipriai saugomos ir ne tik piniginės storis gali atidaryti duris. Tam reikia specialių kvietimų.

Per 4 dienas čia bus tokia turtingų ir įtakingų svečių koncentracija, kad Australijos spaudai užteks kalbų ir apkalbų bent jau pusmečiui. „G.H.Mumm“ palapinė bus paversta į „CoteD’Azur“ naktinį klubą, kuris išpilstys 10 000 butelių šampano. Kartu su juodaisiais ikrais ir kepta šonine su Mellisa žele bus atkurtas nepakartojamas Prancūzijos prisiminimas. „Emirates Airlines““ VIP palapinė, kur susirenka visi specialiai į Melburną atskrendantys karališkosios JAE šeimos nariai buvo paversta į vokišką pilį. Tame kontekste tai atrodė labai juokingai: su vokiečių šokėjais ir dešrelėmis. Ir net tapo spaudos apkalbų objektu. Policija sustiprino savo pajėgas 4 kartus. Be išimties buvo tikrinami visi atvykstantys, man bijoma teroristinių išpuolių.

Pažintis su žymiausiais Australijos modeliais Jordanu ir Zacu Stenmarais iš praėjusių metų persikėlė ir į šiuos. Buvo įdomu prisiminti, kas įvyko per metus. Jų fotosesijos Europoje buvo pastebėtos. Ir aš gavau komplimentų dėl savo puslapio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)