Portalui MIESTE.lt pasidomėjus, ar Ilja vis dar mėgaujasi paauglystėje pelnyta šlove, šis patikino, kad jį „kai kurie jau užmiršo, o kiti tiesiog dar nėra girdėję.“

– Ilja, esi pasikeitęs, ar praeiviai gatvėje vis dar atpažįsta?

– Kartais taip, o kartais iš veido ne, bet kai pasakau vardą, tai tada klausia ar dainininkas, tada jau prisimena

– Ar šiuo metu kur nors lavini savo balsą?

– Nuolatos lavinu, yra labai daug darbo. Šiais metais įstojau į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, į dainavimo specialybę. Taip pat tęsiu mokymąsi pas profesorių Virgilijų Noreiką.

– Pasirodęs miuziklų festivalio scenoje pademonstravai raumeningą ir subrendusį kūną. Ar reguliariai sportuoji?

– Taip, lankau sporto salę, nors nereguliariai.

– Nesi iš tų, kurių pavardės vos ne kasdien švyti straipsnių antraštėse ar veidai mirga televizorių ekranuose. Ar pats sąmoningai vengi žiniasklados dėmesio?

– Nevengiu, tiesiog mūsų žiniasklaida susidomėjusi visai kitais dalykais. Kai skaitau apie mūsų įžymybes, suprantu, kad aš tokiomis tuščiomis temomis negalėčiau rimtai kalbėti. Kartais supykdo, pagalvojus, kas tai išvis gali skaityti, bet po to suprantu, jog net ir tokie straipsniai atranda daug skaitytojų.

– Pastaruoju metu pristatei kelias naujas savo dainas, tačiau nėra taip, kad „keptum“ naujas dainas kas mėnesį. Ar greitu metu žadi nustebinti savo gerbėjus nauju kūriniu?

– Tiesiog dabar pagrindinis tikslas yra mokslai, tiksliau – dainavimas. Yra daug techninių problemų, kurias reikia taisyti, daug sunkiai ir nuobodžiai dirbti, tai man realiai ne tas galvoje. Nors šiuo metu ruošiu nauja kūrinį, tad pasakyti, kad nieko neveikiu – negalima.