Į ilgus metus Barselonoje gyvenantį R. Michnevičių grupės „ŽAS“ narys L. Zareckas kreipėsi su vienu, iš pažiūros, nesudėtingu prašymu – surasti laivų nuomos įmonę ir sutarti dėl laivo nuomos vienam renginiui.

„R. Michnevičių pažinojau iš tų laikų, kai jis buvo Lietuvos turizmo ir informacijos centro vadovas Barselonoje. Jis taip pat kadaise buvo Ispanijos lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkas. Žodžiu, aktyvus, tvarkingas, patikimas žmogus. Mums reikėjo iš jo vienos paslaugos – paprašiau, kad rastų mūsų įmonei laivo nuomą“, – pasakojo garsus vyras.

Regis, viskas turėjo eitis lyg iš pypkės. Tačiau netrukus R. Michnevičius dingo it skradžiai žemę. O kartu su juo – ir visi L. Zarecko pervesti pinigai.

L. Zareckas patikino, jog saugodamas savo įmonės reputaciją dar kartą, tik šįkart – tiesiogiai - atsiskaitė su laivą išnuomavusia įmone. Bandymai susisiekti su R. Michnevičiumi buvo nesėkmingi.

„R. Michnevičius mums pinigų taip ir negrąžino. Neaišku, ar išvis grąžins. Dvi savaites su mumis nekontaktavo. Po to – pyko. O dabar, pamatęs visus straipsnius, atsiprašo, gėdijasi ir teisinasi, jog dėl susiklosčiusios situacijos yra gilioje depresijoje“, – DELFI sakė atlikėjas.

Anot L. Zarecko, jo vadovaujamos įmonės „Made my day“ nuostolis siekia 7 tūkst. 500 eurų.

„Raimundas sakė, jog pinigų nebeturi, bet surinks ir grąžins. Kad tik nesurinktų iš kitų žmonių“, – juokėsi L. Zareckas ir pridūrė, jog jau ėmėsi teisinių veiksmų prieš jį apgavusį asmenį.

Raimundas Michnevičius

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos (VTD) duomenimis, R. Michnevičius siūlo turistines keliones socialiniame tinkle „Facebook“ ir interneto svetainėje www.centrineamerika.lt.

Pastarojoje svetainėje kontaktams nurodyta įmonė UABCentrinė Amerika“ juridiškai neegzistuoja, t. y., tokia įmonė neregistruota Juridinių asmenų registre. Siūlant keliones nepateikiama informacija, kad šių kelionių organizatorius būtų kitas juridinis ar fizinis asmuo, rašoma pranešime spaudai.

VTD atkreipia turistų dėmesį, kad interneto svetainėje www.centrineamerika.lt nurodyta įmonė ir R. Michnevičius nėra registruotas kaip kelionių organizatorius Lietuvoje, todėl tokia veikla yra neteisėta.

Vykdydamas organizuotų kelionių pardavimo veiklą iš Ispanijos ir organizuodamas Lietuvos gyventojų turistines keliones, jis turėtų registruotis VTD kaip užsienio kelionių organizatorius, teikiantis turizmo paslaugas Lietuvoje, tačiau to nėra padaręs.

VTD taip pat atkreipia dėmesį, jog jau yra gavęs nusiskundimų iš turistų dėl šio asmens veiklos ir patirtų finansinių nuostolių. R. Michnevičius iki 2012 m. dirbo Lietuvos turizmo informacijos centre Barselonoje. VTD atsiriboja nuo bet kokių ryšių su minėtu asmeniu.

„VTD turistams nerekomenduoja vykti į šio asmens siūlomas organizuotas turistines keliones ir atkreipia dėmesį, jog renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems, o kilus klausimams ar abejonėmis – konsultuotis su VTD specialistais“, – sako VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)