Šiuo metu Eglė yra susistabdžiusi medicinos mokslus ir tęsia tarptautinio verslo studijas. Tokį jaunos moters sprendimą lėmė supratimas, kad vienu metu mokytis dvi skirtingas sferas – ne jai, todėl dabar visą savo dėmesį ji skiria tarptautinio verslo mokslams.

„Susistabdžiau medicinos studijas, nes mokytis du skirtingus dalykus vienu metu, pasirodo, yra misija neįmanoma, todėl man teko pasirinkti tik vienas studijas. Kadangi tarptautinio verslo studijos jau yra arti pabaigos, nusprendžiau pasirinkti jas. Ar grįšiu į mediciną? Šią minutę atsakyti negaliu. Vienas semestras buvo labai sunkus. Supratau, kad taip plėšytis nėra gyvenimas. Medicina yra labai įdomus, bet sunkus dalykas. Ši sritis mane labai traukia, bet kol kas yra, kaip yra“, – šyptelėjo ji.

Ateityje Eglė save planuoja realizuoti verslo srityje, nes, vargu, ar save įsivaizduotų dirbančią samdomą darbą.

„Esu žmogus, kuriam patinka vadovauti“, – kalbėdama su DELFI nusijuokė pašnekovė.

„Matyt, tai paveldėjau iš mamos (Eglės mama – „Baltijos Amerikos klinikos“ savininkė Inga Malinauskienė). Manau, daug pastangų įdėčiau, kurdama savo verslą. Turiu kelias vizijas. Viena iš jų yra susijusi su grožio pasauliu. Tiesa, noriu į visa tai labiau įsigilinti, nesinori to imtis visiškai aklai, todėl kol kas niekur neskubu. Pirmiausia pabaigsiu studijas ir po to galvosiu, kurioje srityje galiu daugiau nuveikti“, – tikino pašnekovė.

Eglės tėvai yra baigę ekonomikos mokslus, tačiau save realizavo medicinos srityje. Jauna moteris sako, kad būtent jie jai yra didžiausias pavyzdys gyvenime.

„Jie visada mane palaiko. Jie yra už tai, kad jaunas žmogus imtųsi kažko savo. Tėvai visada supras, duos pastabas, jie niekada mano minčių nepraleis pro pirštus. Mano tėvai yra tie žmonės, kurie gyvenime mane motyvuoja labiausiai. Už tai esu jiems labai dėkinga“, – DELFI pasakojo E. Aršauskienė.

Savo šeimoje tėvų dėmesiu ir meile Eglė dalinasi kartu su savo jaunesniuoju broliu, kurį ji vadina labai protingu vaikinu. Pasiteiravus, ar pasiturinčioje šeimoje augusiai merginai tekdavo ir paauglystėje girdėti nemalonias replikas apie save, Eglė neslepia, kad tokių žmonių jos gyvenime buvo ir yra iki šiol.

„Yra labai daug pavydžių žmonių. Per pastaruosius metus aš išmokau, kad nuo to reikia atsiriboti. Reikia kuo mažiau klausyti aplinkinių nuomonės, nes ji beveik niekada nebus teisinga. Teisingą nuomonę gali pasakyti tėvai, artimi draugai. Tiesa, net ir artimais bičiuliais nelabai tikiu, mieliau renkuosi šeimą. Jei jau artimieji kritikuoja, tai gal tuomet ir reiktų susimąstyti, bet jeigu tave kritikuoja žmonės net ne iš tavo aplinkos – tai tėra pavydžių, neturinčių ką veikti žmonių kalbos“, – įsitikinusi ji.

„Stipriai nuo to nudegti neteko, bet prasidėjus santykiams ir padidėjus dėmesiui, man buvo gana sunku. Tačiau dabar manęs visiškai nežeidžia jokie komentarai, aš jų neskaitau. Iš pradžių buvo tokių minčių juos skaityti, išgyventi, tačiau aš visą tai jau praėjau ir į tai nebereaguoju, nes man nebeįdomu“, – sako pašnekovė.

Laikui bėgant Eglė tapo atsargesnė, todėl dabar šalia jos yra tik patys artimiausi ir laiko patikrinti žmonės.

„Dažnai patikiu žmonių gerumu, bet jau turiu išsiugdžiusi šiokią tokią nuojautą, kurie žmonės turi kokių nors slaptų intencijų ar kažkokių negerų minčių. Būtent dėl to, kuriant naujas pažintis, stengiuosi kurį laiką žmogaus per arti savęs neprisileisti. Esu draugiška, man patinka bendrauti, tačiau kurį laiką bendrauju tarsi per atstumą tam, kad įsitikinčiau, jį patikrinčiau. Juk niekada negali žinoti“, – šypteli ji.

Vilniuje gyvenimą kurianti pašnekovė sako, kad geriausia jos draugė yra mama – tokio ryšio ji palinkėtų kiekvienai jaunai merginai.

„Didžiausias idealas yra mano mama. Nežinau geresnės, stipresnės moters už ją. Man ji yra didžiulė motyvacija, jos idėjos mane labai žavi. Ji mėgsta daug laiko investuoti į kūrybą, dizainą, keliones, dažnai kartu važiuojame į parodas. Tai tarsi mūsų hobis, kuomet galima prasiblaškyti ir atrasti naujų idėjų, minčių“, – sako Eglė.

„Mano mama yra tarsi geriausia draugė. Tai yra žmogus, kuriuo galiu pasitikėti labiausiai. Ji mane priims bet kokią, jai galiu pasakyti bet ką. Taip, kartais gali atrodyti keista, kaip mama gali būti tokia artima, tačiau mes turime stiprų ryšį, kuriuo labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Didžiausia dovana, kai gali pasitikėti savo mama tiek, kad net nereikia jokių geriausių draugių. Laikas kartu yra neįkainojamas“, – pridūrė pašnekovė.

Eglė labai didžiuojasi savo šeima, tačiau tikina, kad jos tėvai jai niekada neleido jaustis viršesne už savo bendraamžius.

„Faktas, kad nuomonių visada bus įvairių. Niekada nevadinčiau savęs auksinio jaunimo atstove, nes, visų pirma, mano tėvai buvo labai griežti, niekada neturėjau visko padėto ant lėkštutės. Aš paauglystėje tvarkydavau namus tam, kad gaučiau dienpinigius, kuriuos vėliau galėčiau išleisti pramogoms. Mano tėvai niekada man lengva ranka nepirko brangių daiktų, jie niekada nelepino taip, kad aš pasijusčiau auksine mergaite, kuriai viskas būtų paduota ir dėl to nereiktų stengtis gyvenime. Dėl to jiems esu labai dėkinga, nes toks auklėjimas labai gadina jaunus žmones. Taip ir atsiranda tas vadinamasis auksinis jaunimas, kuris lengva ranka švaisto pinigus ir linksminasi vakarėliuose“, – pastebi E. Aršauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)