„Nuotaika tokia pati, kaip ir visada. Keliausiu į darbą, nebus jokių šventimų. Rytoj vėl į darbą. Nėra laiko gimtadieniui. Šią dieną tikrai sutiksiu ramiai, nes švęsti nėra kada – dabar pats darbymetis. Daug žmonių Palangoje, vasara. Apie jokį gimtadienį net negalvoju“, – DELFI prisipažino pašnekovė.

Pastaruoju metu Birutė aktyviai gražina savo ir dukrelės namus. Remontą moteris dažnai atlieka pati, bet dėl laiko stokos interjero darbus ji patikės specialistui.

„Dukrytei kambarys nebuvo pilnai netvarkytas, todėl sugalvojau, kad reikia jį gražiai įrengti. Radau žmogų, kuris sutiko man padėti ir jau pradėjo darbus. Džiaugiuosi, kad dukrelė pagaliau turės gražų kambarį“, – pasakojo ji.

Savo kūrybingumą Birutė demonstruoja ne tik namų apdailoje, bet ir menų srityje. Dar visai neseniai Lietuvą ji stebino savo kūrybos daina apie pasibaigusią meilę 60-mečiui Seimo nariui P. Gražuliui, o dabar ji dalijasi trumpu eilėraščiu, kuris apibendrina jos praėjusius metus.

Girdžiu, klausausi ir matau...
Užkiškit burnas. Aš prašau.
Kas savo laimės neturės,
Tas lodamas pavydu ės.

Dažnai girdžiu: „O, Gražulienė“!
„Žiūrėk, čia ji! Ar tu matai?“
Žinokit, būčiau karalienė,
Tai šitaip šauktų man vergai.

Stovėsiu akmeniu ir mūru,
už jus visus viena stipriau.
Kam Dievas laimės nesukūrė,
tas lodamas yra žemiau
“, – rašo B. Navickaitė.

Anot pašnekovės, šis trumpas eiliuotas tekstas jos galvoje gimė greitai ir visiškai neplanuotai.

„Tai tikrai įvyko netikėtai. Atkreipiau dėmesį į tam tikrus žmones ir tiek. Viskas iš mano gyvenimo. Turiu nemažai savo kūrybos, anksčiau daug rašydavau. Ir šįkart tiesiog prisėdau ir parašiau. Labai greitai viskas išėjo, tad eilėraštis gimė ekspromtu. Taip pas mane jau būna“, – prisipažino palangiškė.

„Anksčiau daug daugiau rašydavau ir dainuodavau. Turėjau labai daug sukurtų savo dainų ir vis dar dabar jų yra. Jeigu būnu namuose aš prie televizoriaus neguliu, susirandu, ką nuveikti prasmingesnio“, – sakė ji.

Susimąstydama apie prabėgusius metus Birutė teigia jokių nuoskaudų nejaučianti – priešingai, dabar ji sako esanti laiminga.

„Palinkėčiau sau, kad viskas būtų taip, kaip yra šiandien. Dabar viskas namuose yra gerai“, – tikino pašnekovė.

Pasiteiravus, kaip dabar vyksta jos ir Petro bendravimas, Birutė sako, kad nors didžiosios dramos nuslūgo, ramybe to nepavadinsi.

„Aš nesistengiu per daug su juo bendrauti, kaip ir jis su manim to daryti nesistengia. Geriau jau su vaiku jis palaiko draugišką ryšį. Mes jau vieną kartą draugavome, daugiau to tikriausiai nebus. Mes esame labai nesuderinami žmonės, abu užsispyrę, abu turime savo nuomonę ir negalime nusileisti. Mums geriau vienas nuo kito yra laikytis atokiau. Mes abu turime savo tiesą ir vienas kitam jos neįrodysime, todėl mums geriau atskirai“, – DELFI pasakojo Seimo naro vaiko mama.

P. Gražulis Birutės pasveikinti dar nespėjo ir, ko gero, kaip sako Birutė, nepasveikins.

„Nemanau, kad jis mane pasveikins. Mes vienas kito nesveikiname“, – paaiškina ji.

33-iąjį gimtadienį švenčianti Birutė sako bėgančių neskaičiuojanti, o šalia savęs naujo širdies draugo nė negalinti įsivaizduoti.

„Tikrai negalvoju apie tai. Net nenoriu. Neįsivaizduoju, kad kažkas šalia manęs galėtų būti. Atrodo, kad tai net neįmanoma, nes negalėčiau tikėti jokiu žmogumi. Jei koks vyras man imtų kalbėti gražius žodžius, ko gero, manyčiau, kad jis meluoja. Gal dar reikia laiko“, – svarsto pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)