„Na ir kas? Nieko nesiruošiu komentuoti – ir tiek žinių“, – paprašytas paaiškinti, kodėl girtas sėdo prie vairo ir kėlė grėsmę ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui, DELFI tepasakė R. Bingelis.

Tuo metu Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad girtas prie vairo sėdęs R. Bingelis per metus į valstybės biudžetą privalės sumokėti 1,9 tūkst. eurų baudą.

Teismo skirta bauda galėjo būti ir didesnė, bet ikiteisminio tyrimo metu humoristas visiškai pripažino kaltę, todėl baudžiamasis procesas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu – teisėjas Rolandas Bužinskas susipažino su tyrimo metu surinktais duomenimis, konstatavo kaltę ir skyrė prokuroro pasiūlytą bausmę, ją sumažindamas trečdaliu – nuo 3 iki 2 tūkst. Eur. Kadangi R. Bingelis vieną parą praleido areštinėje, bauda dar sumažėjo 100 Eur.

Be to, 54 metų R. Bingeliui iškeltą baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas nutarė konfiskuoti humoristui nuosavybės teise priklausantį automobilį „Peugeot“, prie kurio vairo jis buvo sustabdytas.

Ir tai dar ne viskas – teismas nutarė, kad R. Bingelis dvejus metus negalės sėsti prie transporto priemonių vairo.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad R. Bingelis automobilį „Peugeot“ vairavo liepos 10 d., apie 21.50 val. Vilniuje, Savanorių pr.

Transporto priemonę sustabdę pareigūnai sunkiai galėjo susikalbėti su vairuotoju – patikrinus jį alkotesteriu buvo nustatytas net 3,25 prom. girtumas.

Ikiteisminio tyrimo metu R. Bingelis savo kaltę visiškai pripažino ir parodė, kad prieš įvykį alkoholį vartojo dvi dienas, išgėrė stiklinę alaus ir tądien, kai įkliuvo girtas prie vairo.

„Ryte išgėriau vieną stiklinę alaus ir nuėjau miegoti, atsikėliau apie 21 val. ir skubėjau nuvažiuoti į parduotuvę, – sakė jis. – Norėjau nusipirkti alaus, tačiau nenusipirko, nes buvo jau po 20 val., todėl sėdau į automobilį ir važiavau link namų. Tada pastebėjau mane stabdantį policijos automobilį, sustojau ir laukiau, kol prieis policijos pareigūnai. Priėję pareigūnai paprašė pateikti dokumentus, tačiau dokumentų su savimi neturėjau, nes vairuotojo pažymėjimo nuo 2019 m. kovo mėnesio neturiu, nes gydytojai sustabdė teisę vairuoti transporto priemones.“

R. Bingelis neslėpė, kad į alkotesterį pūtė du kartus ir abu pripūtė virš 3 promilių – 3,25 ir 3,34.

Tai jau ne pirmas kartas, kai R. Bingelis turi problemų dėl alkoholio – prieš trejus metus garsiai nuskambėjo istorija, kai humoristas esą neblaivus pasirodė kaimo šventėje.

Anksčiau R. Bingelį dažnai buvo galima matyti per televiziją, tačiau vėliau žinomas vyras dažniau rinkdavosi vesti renginius, vestuves ir net vaidinti piršlį. Prieš trejus metus žiniasklaida skelbė, kad humoristas nutraukė santuoką su sutuoktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)