Paaiškėjo, kad 34 metų moteriai nustatytas net 3,7 prom. girtumas.

Už tai, kad automobilį vairavo būdama neblaivi, Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį A. Simutis skyrė 2,5 tūkst. Lt baudą bei uždraudė vairuoti transporto priemones 2 metus ir 2 mėnesius.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis nutarime skirti nuobaudą pažymėjo, kad buvusi televizijos žvaigždė yra ne kartą bausta administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Išklausyti teisėjo priimto nutarimo A. Simutis į teismą neatvyko, tačiau jai skirtą nuobaudą dar galės skųsti apeliacine tvarka.

Bylos duomenimis, A. Simutis vairuojamą automobilį „Honda CR-V“ policijos pareigūnai sustabdė birželio 29-ąją, 01.18 val., Vilniuje, Ulonų g. Vairuotojai buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,7 prom. alkoholio. Ji iš karto buvo nušalinta nuo vairavimo.

Teisme A. Simutis pripažino jai pateiktus kaltinimus ir aiškino, jog dėl padaryto pažeidimo gailisi.

„Buvo sunki diena, išgėriau brendžio ir nuvažiavau cigarečių į degalinę, kuri yra šalia“, – sakė moteris.

Tai jau antras kartas, kai A. Simutis pareigūnams įkliuvo neblaivi prie vairo – dar 2007 m., kai ji Lietuvos televizijos „Žiniose“ vedė verslo rubriką, policininkai taip pat ją sustabdė išgėrusią. Tada teismas jai skyrė 2,6 tūkst. Lt baudą bei 2 im. atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Tuomet pareigūnai skelbė, kad A. Simutis vairuojamas automobilis „Honda” nesilaikė eismo juostų, keistai manevravo, o nuo vairuotojos sklido alkoholio kvapas, jos judesiai buvo nekoordinuoti. Moteriai esą pareigūnai pasiūlė vykti pasitikrinti blaivumo duodant kraujo, tačiau ši atsisakė. Tai prilyginama vairavimui apsvaigus nuo alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)