Atrodo, kad visa tai, kaip ir prie durų paliktos gėlės, pliušiniai žaislai ar dievinamų muzikantų vardais aprašinėtos sienos bei širdelėmis apklijuoti meilės laiškai, – jau praeitis. Šiandien Lietuvos žvaigždžių gerbėjai kur kas išradingesni ir įžūlesni, o jų fantazija beribė.

Jie braunasi į asmeninį įžymybių gyvenimą visais įmanomais būdais: įkyriai skambina telefonu ne tik jiems, bet ir jų žmonoms, apkaltina nesantuokiniais vaikais, prisistato gimdytojais arba užmirštais giminaičiais.

Kas tai – garsių žmonių sąskaitos už praeities nuodėmes ar jų gerbėjų sumanytas būdas pasipelnyti? Pakalbinti populiarūs Lietuvos atlikėjai prisipažino, kad bet koks perdėtas dėmesys ir jiems metami itin rimti kaltinimai dėl nesantuokinių vaikų kartais gali tapti nemalonia našta ar net įbauginti.

„Klubas“ pasidomėjo, kokių staigmenų sulaukė ne tik šių dienų įžymybės, bet ir populiarumą praradę scenos veteranai.

Dėl tėvystės – į teismą

Skandalingomis istorijomis praeityje garsėjęs vilniečių grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas (31) neseniai vėl tapo prieštaringai vertinamos istorijos pagrindiniu herojumi.

Pernai vilnietė Simona (20) kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą ir paprašė garsų dainininką pripažinti jos vaiko biologiniu tėvu. Po kelis mėnesius trukusių teismų maratono merginai pavyko įrodyti, kad birželio mėnesį ji nuo E. Dragūno susilaukė sūnaus.

Žinomas atlikėjas iš pradžių kategoriškai neigė esąs buvusios mylimosios vaiko tėvas. Tačiau bylai pasiekus finišą tą pripažino ir kalbėjo, kad rūpinsis savo atžala. Grupės SEL vadybininkas Martynas Tyla „Klubui“ pareiškė, kad panašių kaltinimų jo globojamam dainininkui per penkiolika grupės gyvavimo metų teko išgirsti ne kartą, todėl iš pradžių jis manęs, kad tai vienos iš Egio gerbėjų pokštas. „Nei Egidijus, nei aš neketiname šios istorijos plačiai komentuoti. Nesikišu į atlikėjų asmeninį gyvenimą ir man panašūs atvejai visai neįdomūs“, – tvirtino M. Tyla.

Kadaise samprotaudamas apie šeimą, žurnalistams E. Dragūnas yra sakęs, jog norėtų būti visiškai tikras, kad jo santuoka bus visam gyvenimui. Jis prisipažino turįs pernelyg daug draugų, kurie susituokia, pasigimdo vaiką, o po poros metų jau skiriasi. „Neretai tokiose situacijose vienas iš dviejų žmonių tebemyli kitą. O ką kalbėti apie traumą, kurią patiria vaikai. Aš noriu, kad mano gyvenime taip nenutiktų“, – teigė Selas.

Per spaudą – skaudus akibrokštas

Apie tariamą nesantuokinį sūnų beveik prieš metus kaltinimų spaudoje sulaukė ir scenos senbuvis Žilvinas Žvagulis (42). Už šias viešai paskelbtas melagingas žinias vienas leidinys atlikėjui netrukus turės atseikėti net 25 tūkstančius litų.

„Kad neva slepiu nesantuokinį sūnų, su vienu bulvariniu leidiniu jau turėjau aiškintis teisme ir spalio pabaigoje netgi laimėjau prieš juos bylą, – „Klubui“ tvirtino atlikėjas. – Pernai tame leidinyje buvo pasirodžiusi publikacija apie moterį, kuri esą nuo manęs pagimdė vaiką. Tąkart spaudoje buvo minima, kad būtent jos sūnus yra mano vaikas. Po šio straipsnio ta moteris rimtai sunerimo ir buvo įskaudinta, o labiausiai man pagailo vaiko, kuris nesuprato, kas yra tikrasis jo tėvas.“

Žilvinas teigia, kad su kolegomis apie nesantuokinius vaikus nediskutuoja nei juokais, nei rimtai. „Muzikantai turi kitų problemų. Savo susibūrimuose nebent prisimename, kaip kadaise išsiskyrėme su moterimis, arba diskutuojame, kaip bendrauti su savo vaikais iš ankstesnės santuokos“, – sakė populiarus atlikėjas.

Ž. Žvagulis turi tris vaikus: Ąžuolą ir Rytį iš ankstesnės santuokos su Regvita McDonald, šiuo metu gyvenančia Didžiojoje Britanijoje, bei sūnų Vakarį, kurį jam pagimdė dabartinė žmona, populiari atlikėja Irena Starošaitė (37).

Nepilnametė pasisiūlė pagimdyti vaiką

Popmuzikos dainų atlikėjas ir žurnalistas Žygimantas Barysas (23), anksčiau pasirašinėdavęs Žygio vardu, „Klubui“ prisipažino, kad prieš keletą metų itin dažnai sulaukdavo nepažįstamų merginų kvietimų į pasimatymus ir net buvo rimtai sunerimęs dėl tokio dėmesio.

„Kartą prieš trejus metus po koncerto Vilkaviškyje sutikau 16-metę merginą. Ji pasisiūlė pagimdyti mano vaiką. Kaip jaučiausi? Smarkiai sutrikau. Ačiū Dievui, ji nebuvo įžūli – kaip netikėtai atsirado, taip ir pradingo. Vėliau iš vyresnių kolegų muzikantų išgirdau, kad būtent nepilnametės gerbėjos pačios drąsiausios ir aktyviausios“, – kalbėjo dainininkas Ž. Barysas.

Žygimantas pasakojo, kad vėliau panašių atvejų nepasitaikė, išskyrus po koncertų pribėgdavusias isteriškas gerbėjas, kurios primygtinai prašydavo autografų.

Jam, kaip ir daugeliui pramogų pasaulio atstovų, yra tekę susidurti ir su „telefoninėmis teroristėmis“ – šios gerbėjos bet kuriuo paros metu skambinėdavo stilingai atrodančiam Ž. Barysui ir aistringai dūsaudavo į telefono ragelį. Dėl tokių skambinėtojų jam keletą kartų teko keisti savo mobiliojo telefono numerį, bet merginos vis tiek jį sužinodavo.

Įkyrių gerbėjų atakos ir žmonai

Buvęs legendinės grupės „Rondo“ lyderis, vėliau į verslą ir politiką pasukęs šiaulietis Laimontas Dinius (42), geriau žinomas Lainiaus pseudonimu, koncertuodamas aplankė visus Lietuvos miestus ir atokiausius kampelius. 1991 metais palikęs „Rondo“, L. Dinius Šiauliuose netrukus įsteigė pramogų centrą „Max“, kuriam tebevadovauja iki šiol.

Šiaulietis prisipažino, kad jam taip pat teko susidurti su ne itin švariais metodais žaidžiančiais gerbėjais. „Nors rimtų problemų nekilo, įvairių apkalbų neišvengiau, – šyptelėjo L. Dinius. – Ir koncertuojant su „Rondo“, ir net praėjus kone dešimtmečiui žmoną kartais pasiekdavo įvairių merginų skambučiai. Jos aiškindavo, kad laukiasi mano kūdikio.

Kelis kartus skambino ir neva nepatenkinti jų vaikinai. Bet tokie paaugliški pokštai mums kėlė tik juoką. Apskritai, panašias situacijas įvardiju tiesiog „isteriniu nėštumu“, – paaiškino L. Dinius.

Praeityje garsus atlikėjas tikino, kad su žmona dėl tokių skambučių nekonfliktuodavo: „Ji išvis į tai nereaguodavo. Juk po tokių kaltinimų visada lieka galimybė susitikti ir išsiaiškinti, bet tokie skambinėtojai paprastai vengdavo akistatos su manimi.“

Skelbėsi atlikėjos tėvu

Ką tik su gerbėjais atsisveikinusios klaipėdiečių grupės „Mango“ atlikėjos irgi buvo susidūrusios su sveiką protą praradusiais gerbėjais.

Tūkstančiai laiškų su fantastiškomis istorijomis dailios išvaizdos „Mango“ vokalistei Rimai Petrauskytei (27) jau tapo kasdienybe, tačiau ji iki šiol stengiasi vengti prisiminimų apie solidaus amžiaus gerbėją, kuris įnirtingai ją persekiojo visus įtikinėdamas, kad yra merginos tėvas.

„Prieš ketverius metus atsirado apie 60 metų vyras, kuris pareiškė esąs mano tėvas. Jis žurnalistams papasakojo graudžią istoriją, kad esu jo biologinė dukra. Tada dėl šių netikėtų į viešumą iškilusių aplinkybių labiausiai susijaudino mano tikrasis tėvas“, – prisiminė „mangė“ R. Petrauskytė.

Rimos teigimu, pamišęs gerbėjas aiškinęs, kad neva ją kadaise buvo nuvežęs į vaikų namus.

Įsiaudrinęs vyriškis teigė, kad R. Petrauskytės vardas buvo kitas, o Rima ją pavadino tariami globėjai – dabartiniai atlikėjos tėvai. Jaunos moters nuostabai, garbaus amžiaus vyras prieš keletą metų spaudai net buvo pateikęs į Rimą iš tiesų labai panašios mergaitės fotografiją.

Bene labiausiai R. Petrauskytė sunerimo, kai su „Mango“ atvykusi koncertuoti į vieną miestelį išgirdo, kad tas vyriškis atėjo pasiklausyti koncerto ir panoro su ja pasišnekėti. Viskas baigėsi tuo, kad atlikėja dainavo scenoje, o keliolika minučių iš mandagumo su keistai besielgusiu žmogumi salėje šnekučiavosi grupės prodiuseris Gintaras Bendžius.

„Tas vyriškis Gintarui aiškino, kad mano tikrieji tėvai kadaise buvo alkoholikai ir visiškai manimi nesirūpino, todėl dabar po daugelio metų jis galutinai nusprendęs mane susigrąžinti. Išgirdusi tokias kalbas iš pradžių šypsojausi, bet vėliau sunerimau dėl savo tėvų, nes ne tik jiems, bet ir kitiems giminaičiams ši istorija buvo netikėta“, – pasakojo dainininkė.

Šiandien R. Petrauskytė mano, kad jos tėvu prisistatęs vyras, turėjęs rimtų sveikatos sutrikimų, greičiausiai buvo pernelyg paveiktas romantiškų „Mango“ dainų ir taip siekė praskaidrinti savo kasdienybę.

Atlikėja prasitarė, kad paskutiniais „Mango“ gyvavimo mėnesiais grupės merginas taip pat persekiojo keli agresyviai nusiteikę gerbėjai. „Jie skambindavo kultūros namų, kuriuose rengėme savo pasirodymus, vadovams ir skleisdavo apie mus ne itin gražius gandus. Sužinojau, kad šitie lakios vaizduotės vaikinai, mūsų pasirodymus tik kelis kartus matę per televiziją, prisifantazavo, jog mes jau draugaujame su jais“, – aiškino R. Petrauskytė.

Nekreipia dėmesio į apsišaukėlius

Jau penkiolika metų pramogų verslo užkulisiuose besisukančiam prodiuseriui Gintarui Bendžiui (34) sunku ir prisiminti visus atvejus, kai būdavo terorizuojami ar šmeižiami jo globojami atlikėjai.

„Kartą į mus su broliu Mindaugu kreipėsi viena moteris, kuri tvirtino, kad anksčiau gyvavusios vaikinų grupės „Pikaso“ atlikėjas Robertas Kirklys skolingas primirštiems giminaičiams. Susitikę su jais išsiaiškinome, kad šitie žmonės tiesiog apsišaukėliai“, – nusijuokė G. Bendžius.

Anot jo, nuolat atsiranda žmonių, kurie tvirtina, kad yra vienų ar kitų atlikėjų artimieji ir giminaičiai. „Neretai gerbėjai įsivaizduoja, kad populiarūs muzikantai uždirba apvalias pinigų sumas, skęsta prabangoje ir su lengvai uždirbamais honorarais elgiasi itin neatsakingai“, – ko tokiais priekabiavimais gali siekti gerbėjai, svarstė prodiuseris.

Samdo apsaugininkus

Kartais autografo ar tiesiog susitikimo prašantis gerbėjas gali ne tik paglostyti savimeilę, bet ir tapti pavojingas.

Karjerą popscenoje neseniai pradėjusi dainininkė Mia (25) kurį laiką buvo persekiojama įkyraus gerbėjo. Šis jai nuolat skambinėjo ir rašė grasinančias žinutes. Paslaptingasis gerbėjas tvirtino norintis su Mia susitikti ir pasišnekučiuoti gyvenimiškomis temomis.

Jauna moteris taip sunerimo, kad netrukus pasisamdė saugos tarnybos „Komanda“ apsaugininkus ir kurį laiką jų lydima vykdavo į naktinius klubus ar vaikštinėjo Vilniaus gatvėmis.

Kruvina populiarumo našta

Užsienio muzikos įžymybes dažniau nei Lietuvos popžvaigždes atakuoja pamišę gerbėjai.

Šiuo metu iš skandalų liūno neišbrendančios Amerikos popmuzikos dainininkės Britney Spears (25) vadybininkas prieš kelerius metus gavo voką su fotografijomis – kol atlikėja gastroliavo po Europą, į jos vilą įsilaužė maniakas ir nuogas nusifotografavo vonioje.

Nuo įsibrovėlių ne kartą nukentėjo ir superžvaigždė Madonna (49). Po kelių įsibrovimų į Madonnos namus jos persekiotojas Robertas Hoskinsas buvo nuteistas 10 metų kalėjimo. Šis benamis buvo įsitikinęs, jog garsi atlikėja yra jo žmona.

Dar vaikinų popgrupės „N’Sync“ gyvavimo metais Jungtinėse Valstijose policija sulaikė septyniolikmetį, mėginusį surengti pasikėsinimą į šios grupės narių gyvybes. Jis ketino apiplėšti ginklų parduotuvę, po to nuvažiuoti į koncertą ir nušauti visus penkis „N’Sync“ narius.

Paklaustas, kodėl ketino tai padaryti, jaunasis gerbėjas pasiskundė, kad šiems atlikėjams tenka „visos gražiausios merginos“. Labiausiai jis pavydėjo tuomet dar grupėje dainavusiam, o dabar sėkmingai solinę karjerą tęsiančiam Justinui Timberlake’ui (25).

Tačiau praėjusio šimtmečio įtakingiausių žvaigždžių sąrašuose iki šiol lyderiaujančios britų grupės „The Beatles“ buvusiam solistui Johnui Lennonui gyvenimas baigėsi itin tragiškai – 1980-ųjų gruodį Niujorke jį nušovė maniakas gerbėjas Marcas Davidas Chapmanas.

Pramogų pasaulio užkulisiuose sklinda kalbos, kad būtent po „eksbitlo“ išpuolio muzikos ir kino žvaigždės itin susirūpino savo apsauga. Pamišę gerbėjai visada siekia atsidurti su dievinama garsenybe dėmesio centre – neretai net ir buvimas priešingose pozicijose jiems atrodo geriau negu nieko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo.
Žurnalas „Klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją