Originalioje parodoje, kuri tradiciškai vyksta CUP 5 aukšte, šiemet dalyvauja ir viena garsiausių šalies politikių – Ingrida Šimonytė, rašoma pranešime spaudai.

„Ar šitoj nuotraukoj aš graži? Graži? O šitoj gal gražesnė?“ – klausinėjo aktorė Eglė Jackaitė, siųsdama savo nuotraukas – „selfius“. „Visose nuotraukose tu graži!” – juokdamasi jai atsakinėjo VII garsių Lietuvos moterų parodos Mano geriausias kadras 2019. #Selfie” organizatorė Aurika Merkienė. – O įsivaizduoji, kad tokių gražių ir niekaip neišsirenkančių, kurioje asmenukėje gražiausia, yra per 50?”

Tačiau ne vien grožis moterims rūpi – vienoms smagiau įamžinti įsimintiną vaizdą sau už nugaros, kitai – artimas žmogus šalia, trečiai – netikėtas įvykis.

Toks netikėtas įvykis buvo politikei Ingridai Šimonytei – „Karštos kėdės” su influenceriu atgimusiu Albinu iš „Radioshow” svečiuose pas Ritą Miliūtę „Laisvės TV” – įamžintas asmenukėje.

TV laidų kūrėja ir vedėja Violeta Baublienė parodai „Mano geriausias kadras 2019. #Selfie” šįkart atsiuntė savo „gyvenimo koncertą” – išsipildžiusią svajonę gyvai (ir netgi iš arti) pamatyti ir išgirsti legendinį „bitlą“ serą Paulą McCartney.

TV laidų kūrėja žurnalistė Neringa Skrudupaitė turi savo kelionių ritualą. Ji fotografuoja tik su geru fotoaparatu (arba filmuoja kamera), bet tai jai netrukdo įjungti automatinį režimą ir suskaičiavus iki 10 pašokti į orą, tarkime, virš Didžiojo kanjono Amerikoje, ar šalia krioklio Afrikoje ir įsiamžinti – pasidaryti originalų „selfį”. Tokių nuotraukų Neringos kolekcijoje jau šimtai, nes aplankytas šalis keliautoja skaičiuoja jau dešimtimis.

Kas kaip moka, tas taip šoka – arba, kaip kuriai pavyksta, taip ir fotografuojasi. Šis pasakymas tiktų apibūdinti parodos „Mano geriausias kadras 2019. #Selfie” kūrinius. Mieliausi „selfiai“ su mažaisiais padaužomis – vaikais, paaugliais ir į platųjį pasaulį iškeliaujančiais jaunuoliais.

Romantiškiausi – su mylimaisiais, draugais, artimaisiais. Architektė Audra Kaušpėdienė savo atspindį mato architektūriškai – Paryžiuje, tarp gausybė erdvės, formos, faktūros, atspindžių. Dailininkė Meda Norbutaitė iš savo selfių kuria meną. Menininkė Jūratė Rekevičiūtė į save ir į pasaulį žiūri filosofiškai, Nomeda Marčėnaitė – kaip visuomet – spalvingai, Miglė Kosinskaitė – žaismingai. Įamžinti ir kačiukai, ir šuniukai, ir arkliai, ir netgi drambliai.

„Parodos temą pasufleravo viena labai „selfius” darytis mėgstanti draugė, – pasakoja parodos organizatorė A.Merkienė. – Ji save fotografuodavo su paprastu fotoaparatu kelionėse jau vos ne prieš 20 metų. Anuomet mes iš tų nuotraukų juokdavomės, na, ne visada jos buvo labai jau gražios, bet kai atsirado išmanieji telefonai, „selfiai” tiesiog užplūdo socialines erdves – feisbukus, instagramus, o jų nebesibodi ne tik poppasaulio garsenybės, bet ir „rimtoji publika“ – politikai, verslininkai, mokslininkai.

Pernai CUP vykusioje VI garsių Lietuvos moterų parodoje „Mano geriausias kadras 2018. Lietuva”, per atidarymą vyko tikras asmenukių šou – viena fotografavosi su kita, su keliomis draugėmis, pažįstamomis, šalia savo nuotraukos, šalia kitos nuotraukos... Tų „selfių“ mirgėjo visas feisbukas, tad kodėl gi nesurengus parodos? Tema labai gera! Juo labiau kad visai neseniai užsienio spauda prisiminė ir pirmąjį mūsų gražuolės Žemės „selfį” – daugiau kaip prieš 50 metų darytą nuotrauką iš Mėnulio, o pernai „selfis” jau buvo padarytas net Marse!“

Paroda „Mano geriausias kadras 2019. #Selfie” prekybos centre CUP vyks nuo kovo 8 iki birželio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)