A. Valentaitė: atsirenku į kuriuos renginius eiti

Asta Valentaitė

Niekas nesiginčytų, kad Astos Valentaitės atėjimas į vakarėlį garantuoja žiniasklaidos dėmesį. Spaudoje plačiai būna aptarinėjama Astos apranga, spėliojama, kas atlydėjo žavią moterį. Tačiau A. Valentaitė tikina, kad kai kurie organizatoriai jos net nedrįsta jos kviesti į vakarėlius: „Manęs nekviečia nei į kažkokio restoranėlio ar kavinukės atidarymą. Turbūt žino, kad tikrai neateisiu. Nesinori, kad tavęs būtų visur pilna. Jei sudalyvauju viename renginyje, visoje spaudoje pasirodo tos nuotraukos, nors tai buvo tik vienas renginys. 

Dažniausiai sulaukiu pakvietimų į rimtesnius renginius, o ne į eilinius pristatymus. Mielai sudalyvauju solidesniuose renginiuose, dažnai kviečia į įvairius labdaros projektus. Įdomūs mados, kolekcijų pristatymo renginiai. Tai yra mano darbo sritis, nepraleidžiu jų”, - DELFI pasakojo pašnekovė, sutinkanti ateiti tikrai ne visur, kur ją kviečia. A. Valentaitė, prieš apsispręsdama, ar verta užsukti į renginį, atsižvelgia į vakaro organizatorius, vietą, kur vyks renginys ir renginio koncepciją.

„Aš einu į renginį tik tada, kai man yra įdomu ar noriu pagerbti jo organizatorius. Organizatoriai tikrai neturi man atsilyginti už tai. Kartais organizatoriai labai kviečia, tris kartus paskambina ir įkalbinėja ateiti. Tuomet, kad ir labai neturėdama laiko, pasistengiu ateiti. Nesmagu atsisakyti, nes žmonės tau parodo išskirtinį dėmesį, tave šiltai sutinka, jautiesi pagerbta.

Atlygio ar kažkokių žaisliukų man tikrai nereikia. Lietuva – maža šalis, nėra tokių renginių, kur būtų labai didelis biudžetas. Žinoma, jei vyksta labiau reklaminis renginys, tau visada duoda dovanų, atsidėkoja už atėjimą. Bet jokių susitarimų apie piniginį atlygį iš anksto nėra. Čia ne taip, kaip Holivude. Jei imti pinigus už atėjimą į renginį, tai turėtų būti tikrai didelės sumos. O smulkiomis aš nesismulkinu”, - juokdamasi kalbėjo pašnekovė.

K. Nemycko: vakarėliams neturiu laiko

Katažina Nemycko ir Natalija Bunkė (dešinėje)

Nors grupės „Pop Ladies“ narė Katažina Niemycko šiuo metu mėgaujasi populiarumo banga, tačiau vakarėliuose ji – reta viešnia. „Tam paprasčiausiai nelieka laiko“, - DELFI tikino pašnekovė, sulaukianti daugybės pakvietimų į organizuojamus vakarėlius. Moteris ne tik daug koncertuoja su minėta grupe, bet ir dalyvauja muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“.

Katažina taip pat pridūrė, kad jos į organizuojamą vakarėlį nepriviliosi pažadėtomis dovanomis. „Žinoma, dovanos yra smagu, bet jos nėra man prioritetas, dėl ko užsuku į vieną ar kitą renginį“, - DELFI kalbėjo dainininkė.

D. Baumila: organizatoriai siūlė tūkstantį

Donatas Baumila su dukra

Dainininkas Donatas Baumila taip pat nepraleidžia progos užsukti į vieną ar kitą vakarėlį. Kaip tikino pašnekovas, jis apsilanko ten, kur jau pasirodo įdomu. Vyro dėmesį patraukia renginiai kuriuose pristatoma naujausia technika, ar renginys skirtas vaikams. D. Baumila taip pat neatsisako sudalyvauti vakarėliuose, kuriuose šeimininkais būna jo draugai: „Į vakarėlį užsuku tam, kad pasveikinti savo draugus“, - DELFI pasakojo pašnekovas.

D. Baumila neslėpė, kad renginio organizatoriai už tai, kad jis atvyktų į renginį, kuriame turės papozuoti prie reklaminės sienelės ir pasišypsoti susirinkusiems fotografams, pažada įvairiausių dovanų.

„Dažniausiai tokios dovanos kaip kuponai, čekiai įteikiamos vakarėlio metu. Nematau tame jokių bėdų. Yra buvę atvejų, kai rengėjai siūlė nuo 500 iki 1000 litų už apsilankymą vakare“, - DELFI pasakojo D. Baumila. Nors dauguma garsenybių neigia, kad į ryšių su visuomene agentūrų organizuojamus vakarėlius sutinka ateiti tik gavę užmokestį, D. Baumila neslepia, kad patraukli pinigų suma jį sudomintų.

I. Kazlauskaitė: niekad neinu į vakarėlius reklamuotis

Ingrida Kazlauskaitė

Puikiai šokių projekte pasirodžiusi ir šiuo metu dainininkės karjeros siekianti Ingrida Kazlauskaitė tikino, kad sulaukia begalės pakvietimų į įvairius renginius, tačiau jiems nelieka laiko: „Kiekvienas renginio organizatorius stengiasi pasiūlyti dovaną žinomam žmogui tam, kad jis ateitų. Nematau tame jokio blogo. Tačiau šiuo metu aš turiu labai daug veiklos, o vaikščioti į vakarėlius reikia turėti laiko. Savo dovanas aš jau susirinkau anksčiau, dabar jau pereinu į kitą lygį.”

Apsilankymas vakarėlyje, kuriame susirenka didelė dalis pramogų pasaulio atstovų, puiki reklama kylančiai žvaigždei. Tačiau Ingridai mielesnis žinomumas, kurio mergina siekIa sunkiu darbu. „Reklama iš vakarėlio yra bevertė. Jei einu į vakarėlį tai tik tam, kad palaikyti savo draugus, o ne reklamuotis”, - DELFI tikino pašnekovė.

Dovanos pažadamos už dalyvavimą komerciniame renginyje

Kaip teigė DELFI kalbinta „VRP Hill+Knowlton Strategies“ Kampanijų departamento projektų direktorė Miglė Pilinkaitė, kokie svečiai ar renginio dalyviai kviečiami dalyvauti, pirmiausia, priklauso nuo paties įvykio, renginio idėjos ir tikslo: „Į tai atsižvelgti privalu, kitu atveju rizikuojama nepateisinti kliento lūkesčių, taip pat prarasti ilgalaikius ir draugiškus ryšius su žymiais muzikos, kino, teatro ir kitų sričių žmonėmis. Juk jei imtum kviesti žmogų į tokius renginius, kurie jam visai neįdomūs, mažų mažiausiai liktum nesuprastas.“

Pašnekovė teigė, kad nuspręsti, ką į organizuojamą renginį kviesti, padeda ir išorinė informacija, todėl aktyviai stebima laisvalaikio žiniasklaidą – joje dažnai atsispindi, ką viena ar kita žvaigždė mėgsta, kuo domisi. Taip renginio organizatoriai sužino, kas mėgsta ekstremalų sportą, o kas niekada nelieka abejingas labdaros akcijoms.

„Suprantama, žymūs žmonės turi kitų įsipareigojimų, dirba, todėl apie renginio idėją ir jų galimą dalyvavimą, esant galimybei, kalbamės iš anksto, deriname renginio laiką, kad jiems būtų patogu. Neretai, jei renginio idėja originali, asmeniškai aktuali, jei dalyvavimas prisideda prie gerų darbų, tuomet mūsų šalies dainininkai, aktoriai, mados pasaulio atstovai ir pan. mielai sutinka dalyvauti. Kiek sunkiau būna, kai renginys yra labiau komercinio pobūdžio. Tokiais atvejais dalyviai kviečiami už atlygį, pavyzdžiui, dovanų čekį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (382)