Nors ketvirtadienio vakarą Vilnius skendo pusnyje, renginio nepraleido menininkė Jolita Vaitkutė su vyru, verslininkas Žilvinas Grigaitis, muzikos kūrėjas Leonas Somovas, stilistė Viktorija Šaulytė su širdies draugu ir daugelis kitų.

DELFI garsenybių pasidomėjo apie asmenukes, programėles, muziką ir mobiliojo telefono reikšmę jų gyvenimuose.

V. Šaulytė renkasi iš dviejų

Į klausimą, kiek reikia pasidaryti asmenukių, kol atrandama ta vienintelė, kuri nugula socialiniuose tinkluose, V. Šiaulytė atsakė besijuokdama: „Pasidarai asmenukę, pasižiūri ir supranti: šiandien ta diena arba ne ta diena“.

Stilistė tikina, jog dažniausiai renkasi iš dviejų asmenukių. O jei iš jų neina išsirinkti, reiškia, tai „ne ta diena“.

O kas užima daugiausia vietos jos mobiliojo telefono atmintyje? „Turbūt nuotraukos. Iš viso neturiu muzikos telefone, nes viską klausau per „YouTube“, nors telefonas man yra pagrindinė priemonė susisiekti su kitais, su klientais, bendrauti. Tai tarpinis dalykas tarp manęs ir kitų žmonių“.

Ž. Grigaitis dažnai viešina pirmąjį šūvį

Verslininkas Žilvinas Grigaitis tikina, jog dažnai pasidalija pačiu pirmu asmenukės šūviu. Anot jo, jo mobiliojo telefono kamera yra tokia gera, jog iš pirmojo karto pagauna geriausius jo bruožus.

„Nors kartais tenka padaryti keturias ar penkias“, – šyptelėjo apie asmenukes kalbėdamas Ž. Grigaitis.

Pašnekovas pasakojo, jog jo telefone daugiausia atminties užima įvairios programėlės ir, žinoma, nuotraukos. „Bet aš nuotraukas dažniausiai keliu į atskirą kortelę ir laikau archyve, nes turiu karčios patirties“, – kalbėjo Žilvinas.

O kokia Žilvino patirtis su mobiliaisiais telefonais yra karčiausia? „Bandžiau nardyti ir fotografuoti, – šyptelėjo Ž. Grigaitis. – Ir nesupratau, kodėl galiu fotografuoti, bet kokybė prasta, kol nesupratau, kad reikia specialios programėlės. Gyveni ir mokaisi.“

Mobilusis telefonas Žilvinui – susisiekimo priemonė ar daiktas, kuriame „telpa visas gyvenimas“? „Darbo įrankis. Nesu pamišėlis, kuris ir keliasi, ir eina miegoti apsikabinęs telefoną“, – nusijuokė Žilvinas.

L. Somovas bando įsijausti į naujienų sūkurį

Leonas Somovas pasakoja, kad pastaruoju metu stengiasi žengti koja kojon su naujausiomis tendencijomis ir dalytis savo dienos akimirkomis socianiuose tinkluose. „Instagramo“ istorijos man dar keistas ir neįprastas dalykas, bet matau, kad visuomenei tai aktualu“, – šyptelėjo L. Somovas.

Beje, jis teigia, kad net ir asmenukes stengiasi darytis naudodamas savo fotoaparatą ir tik tada nuotraukas persikelti į mobilųjį telefoną.

O kas jo telefone užima daugiausia vietos? „Nuotraukos, – nuosijuokė pašnekovas. – Bet kompiuteryje – muzika.“

Pastaruoju metu Leonas daugiausia laiko praleidžia Stokholme ir, kaip jis pats pasakoja, daugybė kasdienių dalykų yra susieti su mobiliuoju telefonu, programėlėmis, tad tai tampa neišvengiamu kasdieniu palydovu. „Viskas labai pritaikyta ir taip padaryta, kad ar naudojantis metro, ar tuo pačiu „Uber“, ar net nuėjus į turgų, galima viską padaryti su kažkokia programėle. Labai norėčiau, kad ir čia taip būtų“, – nusišypsojo Leonas.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)