Anksčiau Delfi pranešė, kad pirmadienį šalies diplomatijos vadovas išplatino atsakymus į jam opozicijos anksčiau paruoštus 45 klausimus. Juos antradienį rytinio posėdžio metu perskaitė ir parlamento salėje.

Už G. Landsbergio atsakymus į klausimus balsavo 73 Seimo nariai, prieš – 47. Susilaikė 6 Seimo nariai.

Tiesa, šį kartą prie pranešėjo tribūnos G. Lansbergis pasirodė ir su kiek pasikeitusia išvaizda. Nors dėvėjo klasikinį kostiumą, šviesiai mėlynos spalvos marškinius, puošėsi margu kaklaraiščiu, nebuvo nepastebėta jo pasikeitusi šukuosena.

Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis

Politikas, kaip jam neįprasta, visus nustebino pasirodęs su priekyje pakeltais plaukais, kurie formuoti vyriškomis plaukų priemonėmis.

„Pasidžiaugsiu skirtu dėmesiu užsienio politikai. Nepamenu tokių laikų, kad būtų tiek įsigilinimo į skirtingas užsienio politikos sritis. Iš tikrųjų užsienio politika iš užsienio reikalų, atrodo, tampa tikra politika, kur nuomones galima turėti, jas išvardinti ir tarp tų nuomonių atrasti skirtumus, o iš tų skirtumų vėliau mėginti ieškoti ir burti konsensusą. Nuoširdžiai tuo džiaugiuosi“, – prieš pradėdamas atsakyti į užduotus klausimus sakė G. Landsbergis.

Ne pirma interpeliacija Interpeliacija

G. Landsbergiui nėra pirmoji šiai Vyriausybei. Parlamento mažuma jau inicijavo tris interpeliacijas – energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)