- Kaip manote, ar Lietuvoje moterys, iš tiesų, daugumoje sričių yra aktyvesnės nei vyrai, ar tai yra tik moterų įsivaizdavimas?

- Žinoma, kad jos yra aktyvesnės. Moterys iš esmės yra pastebimesnės. Ypač tose srityse, kurios tradiciškai yra laikomos „vyriškomis“, t. y. kariuomenė, politika, kosmoso užkariavimas, geležinkelio tiesimas, sunkumų kilnojimas ir t. t. Moteriai reikia šiek tiek daugiau pastangų siekiant rezultato ar karjeros. O mes, vyrai, tapome tingūs. Todėl dabar Jūsų, moterys, eilė bristi į Šiaurės ašigalį.

- Kaip vyrų savijautą, galbūt netgi sveikatą, veikia ši matriarchatinė sistema?

- Kažkodėl visuotinai manoma, kad aktyvios ar daugiau uždirbančios moterys įvaro vyrams kompleksus. Deja, nepažįstu nė vieno vyro ir net nesu girdėjęs apie jokį konkretų asmenį, kuris būtų su tokiomis problemomis susidūręs.

- Tuomet, kokia yra šių dienų vyro svajonių moteris?

- Šitas dalykas nepasikeitė. Kaip ir visais laikais – graži, nuolanki ir kvaila.

- Kokios moterų grožio pastangos Jums pačiam labiausiai rėžia akį?

- Tatuiruotės, ypač ant priekinės šlaunų pusės. Papūstos lūpos ir jų forma, vadinama „šiaulietišku švilpuku“. Taip pat dietos bei žaliavalgystė.

- Etiketo klaidos kalbant apie išvaizdą, kurias pastebite dažniausiai?

- Greičiausiai tai yra labiau pasaulėžiūros klaidos – noras atrodyti jaunesniam ir turtingam. O šiaip taisytina yra tik viena klaida – tikėjimas, kad jūs išties kažkam rūpite.

- Kokias etiketo klaidas pats darėte anksčiau ir kas paskatino tobulėti?

- Aš ir dabar jų darau daug, nes manau, kad man tai galima daryti. Juk prieš pradedant laužyti taisykles, jas reikia gerai išmanyti, ar ne? Kalbant apie praeitį, buvau toks pat kaip ir visi: picą valgydavau peiliu ir šakute, kalbėdavau tik apie save ir maniau, kad žmogaus vertę nusako jo piniginės storis ar užimamas postas.

- Kaip šiuolaikinis vyras šiuolaikinėje visuomenėje turėtų rūpintis savimi?

- Pirmiausia jis turi netapti boba ir savimi patenkintu narcizu. Be abejo, standartai kinta. Pavyzdžiui, pamenu klausimą, ar šiais laikais yra likę metroseksualų? Atsakiau, kad ne, nes metroseksualu tapo kiekvienas prisižiūrintis vyras. Kitais žodžiais tariant, norint atrodyti gerai ir tvarkingai, šiais laikais nebebūtina būti panašiam į gėjų. Šiuolaikinėje visuomenėje nyksta viduramžiškas riteriškumas ir fizinis vyro pranašumas. Iš esmės tampame „unisex“. Ar tai gerai, ar ne, deja, kol kas tegalime tik spėti. Ateitis parodys.

- Vis dėlto, kaip manote, kokia yra vyriškumo ateitis?

- Šis klausimas pirmą kartą pasaulio literatūroje buvo iškeltas tik XIX amžiuje – iki to jis atrodė tiesiog nelogiškas, nes žmonijai visada buvo aišku, kas yra tikras vyras ir koks jis turi būti. Dabar jau nebeaišku. Mano manymu, mes pavirsime Herberto Velso knygoje „Laiko mašina“ aprašyta ateities visuomene – bejėgiais suaugusiais vaikais, kurie nesugeba sukoncentruoti dėmesio. Tačiau nematau tame jokios tragedijos – žinojimas ir koncentracija neatneša nieko gero, tik baimę ir kaltę.

- Kokius grožio ritualus pats mėgstate labiausiai?

- Masažą, kurį daro žmona. Šiaip jau „grožis“ yra labai reliatyvi sąvoka. Kaip sakoma Holivude, pasaulyje nėra daug gražių žmonių, yra tik grimas, apšvietimas ir fotošopas. Rinkodaros prasme, grožis yra ne veido ar kūno simetrija, o tai, iš ko galima uždirbti pinigų. Ir, žinoma, ką jau sakė bažnyčia – niekas nepraeina taip greitai kaip fizinis grožis. Todėl net nežinau, kas apskritai gali būti „grožio procedūra“. Spėju, kad tai absoliučiai kiekviena maloni akimirka, kuri mus aplanko. Manau, kad žmogus gražus tik tada, kai yra laimingas.

- Tuomet, kokie yra Jūsų priežiūros įpročiai ir ritualai?

- Savo priežiūros ritualų neturiu, bet turiu tradiciją daugelį visiems įprastų ritualų atlikti savo automobilyje: jame skutuosi, naikinu plaukus nosies šnervėse, karpau nagus ir pan. Puikus laiko praleidimo būdas stovint spūstyje ar prie šviesoforo.

- O kokie būtų Jūsų būtiniausi vasaros stiliaus atributai?

- Šypsena ir tiesus žvilgsnis. Balti dantys ir tvarkingi nagai.

Šaltinis
Temos
"Eurovaistinės" geros savijautos žurnalas
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)