„Man labai nepatinka administraciniai pažeidimai, jeigu 20 metų nebuvo, tai kodėl dabar turi būti?“ – sakė 40 metų E. Jankauskas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Viktorija Šelmienė antradienį pradėjo nagrinėti E. Jankausko skundą dėl sostinės policijos pareigūnų priimto nutarimo, kuriuo jam skirta administracinė nuobauda už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį.

Futbolininko karjerą baigęs E. Jankauskas nesutinka su padarytu pažeidimu ir prašo jo atžvilgiu priimtą nuobaudą panaikinti.

„Aš suprantu, kad pažeidžiau taisykles, bet aš nurodžiau priežastis – manau, pareigūnai man padėjo nusižengti, tada buvo tamsu, apie 23.30 val., tas ženklas visai nebuvo matomas, o ten stovėjo policijos mašina, jeigu būčiau žinojęs, kad ten negalima statyti, tikrai nebūčiau statęs“, – sakė jis.

Už padarytą pažeidimą E. Jankauskui buvo skirta minimali įstatyme numatyta bauda, tačiau sportininkas prašo šią nuobaudą panaikinti. „Aš esu pasiruošęs pinigus įnešti į kasą, tačiau nenoriu turėti pažeidimų – viskas prasidėjo, kai grįžau į Lietuvą, aš tikrai stengiuosi laikytis įstatymų“, – sakė jis.

E. Jankausko skundo teismui iš pirmo karto nepavyko išnagrinėti – į posėdį neatvyko policijos pareigūnai, o tokio pobūdžio bylos, anot teisėjos, privalo būti nagrinėjamos dalyvaujant abiem pusėms. Būtent dėl šios priežasties teismas posėdį atidėjo – tai nepatiko E. Jankauskui: „Negi dabar kiekvieną kartą vaikščiosime?“

„Teks atvykti“, - sakė ji ir paskyrė kitą posėdžio datą, kuri numatyta po dviejų savaičių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)