Žinoma laidų vedėja įrašu sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Šaunus tėvelis, seksualinis priekabiautojas“, – rašė Fausta Marija. Moteris pridėjo ir ekrano nuotrauką, kurioje matyti žinomo verslininko vardu siųstos žinutės.

Kiek vėliau F. M. Leščiauskaitė komentaruose pridėjo kitą nuotrauką, kurioje matyti, kaip po paskelbto viešo įrašo S. Martinavičius moteriai rašytas žinutes ištrynė.

„Malonu, Sigitai, kad supratome vienas kitą teisingai“, – pridūrė žurnalistė.

Verslininko Sigito Martinavičiaus ištrintos žinutės
Šis Faustos Marijos įrašas sulaukė ir daugybės moters sekėjų komentarų – jie piktinosi iš S. Martinavičiaus paskyros siųstomis žinutėmis. Tuo tarpu Delfi žurnalistė sakė, kad tokias situacijas viešinti privalu. Anot moters, aplink gausu vyrų (galimai ir moterų), kuriems atrodo visiškai normalu nepažįstamam žmogui siųsti savo lytinių organų nuotraukas ar, kaip dabar įvyko, pareikšti, kad „padarys tau orgazmą”.

„Vadinasi, yra visa krūva žmonių, kurie moterį mato kaip įrankį nuleisti gazui. Čia – labai plona riba tarp šiaip pasikibinimų ir įvairiausių rūšių prievartos. Mano manymu, tai yra seksualinis priekabiavimas.

Mane tai verčia jaustis ir nemaloniai, ir nesaugiai. Galvoju apie jaunas mergaites, kurios gal neišdrįs atsikirsti ar pasiskųsti. Dalis tų atvejų baigsis nelaimėmis, kita – kartėlio jausmu ir nepasitikėjimu vyrais. O tai visiška nesąmonė – daugelis vyrų yra absoliučiai padorūs žmonės, tačiau tų iškrypėlių dėka pagadinta statinė medaus ir labai skausmingai. Jūs norėtumėt, kad jūsų dukroms tokias žinutes rašytų?“, – kalbėjo Fausta Marija.

Laidų vedėja pridūrė, kad daug seksualinio priekabiavimo ir prievartos atvejų vaikų ir paauglių tarpe įvyksta artimoje aplinkoje. Anot jos, viskas prasideda „nekaltomis” frazėmis, tada „nekaltais” prisilietimais, lūpų užlaikymu sveikinantis, rankos nuslydimu.

„Nėra abejonės, kad ponas Sigitas nesukėlė man fizinio pavojaus, aš prisileidžiu mintį, kad tai gali būti paprasčiausiai girto kuino balbatavimas, kuris yra labiau šlykštus nei pavojingas, tačiau man tai neatrodo juokinga. Visuomenė neturėtų tokio priekabiavimo nuleisti juokais. Taip ateityje apsaugotume labai daug moterų ir mergaičių, taip pat ir berniukų, – Delfi tikino F. M. Leščiauskaitė. – Beje, tikrai niekada neviešinu jokių komplimentų, pakvietimų – manau, kad dėmesį parodyti tikrai galima. Nesišaipau iš to niekada. Bet tai – ne tas atvejus. O tokiems viešumas – būtinas. Kitaip jie atrodo normalūs šeimos vyrai, prie kurių mes nebijome palikti jaunų merginų.

Ir tegu kiekvienas įsikala į galvą: taip normalioje visuomenėje nešnekama. Ir moterims toks dėmesys tikrai nėra malonus. Orgazmai ar bet kokie su lytiniu gyvenimu susiję reikalai yra labai privatus dalykas – taigi, nepažįstamas vyras, naudodamas tokią leksiką ir atėjęs su tokiais pasiūlymais jau savaime įsiveržia absoliučiai ne į savo teritoriją. Aš to netoleruoju, tai yra bjauru.“

Laidų vedėja pridėjo, kad jai paviešinus žinutes, verslininkas moters atsiprašė.

„Atsiprašymą priimu, bet tai nereiškia, kad įrašai išnyks ir viskas bus pamiršta. Tokia ir esmė – reikia galvoti iki tol, kol imiesi tokio priekabiavimo“, – teigė Fausta Marija.

Delfi komentaro kreipėsi ir į S. Martinavičių. Verslininkas užklausą perskaitė, tačiau į ją neatsakė. Gavę žinomo vyro komentarą tekstą papildysime.

Delfi primena, kad 2021 m. S. Martinavičius išsiskyrė su trečiąja žmona Edita. Sigitas ir Edita apie savo jausmus prabilo vyrui dar oficialiai neišsiskyrus su ankstesne žmona, papuošalų kūrėja Natalija Martinavičiene.

Sigito ir buvusios jo žmonos N. Martinavičienės skyrybų drama į viešumą iškilo dar 2018 birželio pradžioje. Kauno verslininkas tuomet pasakojo, kad jo gyvenimas virto tragedija. Ramybės jam tuomet nedavė ne tik skyrybų, bet ir baudžiamoji byla, kuri verslininkui buvo iškelta dėl neva įvykusio smurto artimoje aplinkoje prieš sutuoktinę.

Netrukus po to vyrui buvo skirta kardomoji priemonė – teismas liepė nesiartinti prie tuomet vis dar oficialios jo žmonos. Tačiau vėliau darbo patalpose įvykęs sutuoktinių konfliktas įpylė dar daugiau žibalo į ugnį. Po jo S. Martinavičiui galėjo grėsti dar didesni nemalonumai – vyras tuomet Delfi prasitarė nuogąstaujantis, kad netrukus jis dienas gali leisti už grotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)