Potraukiu žirgų lenktynėms garsėjanti monarchė paklausė savo gydytojų patarimo ir dėl patempto nugaros raumens nestebės popietinių lenktynių Niumarketo hipodrome Rytų Anglijoje. Tačiau šiame garsiajame mieste ji praleis maždaug dvi valandas - dalyvaus labdaros pietuose.

"Karalienė pietaus Žokėjų klube Niumarkete, tačiau lenktynių ji nestebės", - iš oficialios karalienės rezidencijos Bekingemo rūmuose sakė atstovė spaudai.

Karalienė dėl negalavimo ketvirtadienį negalėjo dalyvauti šiaurinėje Londono dalyje vykusiame futbolo klubo "Arsenal" naujojo stadiono atidaryme, kuriame ją pavadavo jos 85 metų vyras princas Filipas.

Elžbieta II nugarą pasitempė vasarą atostogaudama savo Balmoralės rezidencijoje Škotijoje. Britanijos karalienė garsėja savo ištverme ir pareigingumu, bet medikai jai patarė apriboti savo intensyvią darbotvarkę, kad nugara greičiau pagytų.

Vis dėlto labai neįprasta, kad stoiška monarchė atidėtų numatytus pasirodymus ar pasitrauktų iš renginių.

Bekingemo rūmai stengiasi pamažu mažinti karalienės darbo krūvį, nes ji be oficialių pareigų per metus atlieka dar šimtus papildomų įsipareigojimų. Praėjusiais metais Elžbieta II dalyvavo 378 renginiuose, o 1996 metais jų buvo 509.

Praėjusią savaitę karalienė grįžo į Didžiąją Britaniją po pirmųjų savo vizitų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kurie truko keturias su puse dienos.

Trečiadienį Bekingemo rūmuose ji susitiko su Namibijos ir Belgijos ambasadoriais, tačiau gydytojai į "Emirates" stadioną jai patarė nevykti.

Anksčiau šį mėnesį karalienė, nepaisydama kraujosruvos akyje, buvo nuvykusi į Belfastą, kur aplankė Šiaurės Airijoje tarnaujančius britų karius.

1952 metais sostą užėmusi Elžbieta II į ligoninę pirmą kartą pateko tik 1982 metų liepą, kai jai reikėjo išrauti protinį dantį.

Praėjusiais metais dėl peršalimo ir skaudančios gerklės ji buvo atšaukusi savo pasirodymus trijuose renginiuose.

2003 metais jai buvo atlikta nedidelė kojos operacija, nes jai žengiant nelygia žeme įtrūko kremzlė.

Tada dėl 45 minutes trukusios operacijos ji turėjo apriboti savo darbotvarkę. Kita kairiojo kelio operacija, atlikta vėliau tais pačiais metais, buvo suderinta su veido odos valymo procedūra.

1993 metais Elžbieta II dėl gripo taip pat nedalyvavo keliuose renginiuose, o 1994 metais buvo susilaužiusi kairiosios rankos riešą, kai jodinėjant Sandringemo rezidencijoje Rytų Anglijos provincijoje suklupo jos žirgas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją