Evelina juokiasi, kad tapti dainininke jai tiesiog buvo lemta. Nuo Napoleono laikų visa jos giminė vienaip ar kitaip yra susijusi su muzika. Evelinos prosenelis – į Lietuvą prieš kelis šimtus metų atžygiavęs prancūzų armijos muzikantas. Jis taip įsimylėjo žavią lietuvaitę, kad prancūzų pulkams traukiantis atgal pasiliko gyventi mūsų krašte.

Evelinos tėtis Ričardas Anusauskas yra baigęs režisūros ir muzikos mokslus. Merginos senelis iš tėčio pusės – smuikus taisantis ir net juos gaminantis meistras, močiutė – poetė ir ilgametė vaikų darželio muzikos vadovė, paruošusi nemažai talentų „Dainų dainelės“ konkursui. Merginos dėdė Artūras Anusauskas taip pat glaudžiai susijęs su muzika. Jis yra žinomas džiazo pianistas, Muzikos ir teatro akademijos docentas.

Evelinos mamos Jurgos Anusauskienės šeimoje irgi netrūksta muzikos talentų. Tarp jų – žinomi klasikinės muzikos atlikėjai, pianistas, violončelininkas, vargonininkas, smuikininkė, kompozitoriai. „Nuo mažų dienų augau apsupta muzikos. Mūsų namuose lankydavosi daugybė menininkų, kurie dainuodavo, grodavo ar klausydavosi muzikos. Juokauju, kad mano ateitis jau tada buvo aiški“, – šypsosi žavi dainininkė.

Evelina nuo mažų dienų didžiąją savo laiko dalį skiria muzikai: mokslams, repeticijoms, koncertams, kūrybai. Tačiau toks gyvenimo ritmas jaunosios atlikėjos nevargina. „Tai visiškai nesunku, atvirkščiai, man patinka. Visuomet esu apsupta muzikos, net kai nesiruošiu koncertams“, – pasakoja ji.

Mergina dainuoja nuo septynerių. Per šį laiką ji dalyvavo daugybėje koncertų Lietuvoje ir už jos ribų. Scena Evelinai teko dalytis su tokiomis estrados žvaigždėmis kaip Valerijus Leontjevas, Borisas Moisejevas, Filipas Kirkorovas, Sealas, Patricija Kas.

Suskaičiuoti Evelinos pelnytus apdovanojimus įvairiuose festivaliuose – sunku. Iš tarptautinių pasirodymų ji beveik niekada negrįžta tuščiomis. Jaunoji atlikėja laureate yra tapusi ir ne viename mūsų šalyje vykusiame muzikos konkurse. „Kai stojau į Muzikos ir teatro akademiją, pabandėme su mama surinkti visus mano pelnytus diplomus ir juos atšviesti. Švietėme švietėme ir galiausiai net neįpusėjusios nusprendėme, kad gal jau pakaks, nes niekas tiek daug neperžiūrės“, – juokiasi ji.

Be Evelinos jau neįsivaizduojamas ir Baltarusijoje kasmet vykstantis festivalis „Slavianskij Bazar“. Vitebske Evelina jaučiasi kaip namuose, jos nuotrauka kabo festivalio muziejuje šalia ryškiausių čia dainavusių žvaigždžių. Prieš keletą metų ypač populiari čia tapo jos atlikta daina „Maski“. Šią vasarą dainininkę maloniai nustebino B. Moisejevas. Per jos pasirodymą rusų popmuzikos žvaigždė užlipo ant scenos ir atsistojęs šalia lietuvaitės visų nuostabai surengė netikėtą šou.

Evelinai mieliausia buvo dalyvauti LNK televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“. Jame atlikėja dainavo su aktoriumi Leonardu Pobedonoscevu ir laimėjo trečiąją vietą. „Bendradarbiavimas su Leonardu buvo fantastiškas“, – šypsosi ji.

Televizijoje užsimezgusi Evelinos ir Leo draugystė tęsiasi iki šiol. Jie ir toliau bendradarbiauja muzikiniame projekte „Nėra to blogo, kas neišeitų į gera“. Tai savotiškas muzikinis spektaklis su gyva muzika, šokių grupe, specialiai spektakliui Ruslanas Rybakovas sukūrė kostiumus.

Evelina duetu dainavo ir su amžiną atilsį dainininku Rolandu Janavičiumi. Neseniai TV3 muzikiniame projekte „Chorų karai“ ji drauge su Dima Šavrovu (Sasha Song) gynė Šiaulių garbę. Jaunoji atlikėja džiaugiasi galimybe dirbti su šiais žmonėmis. „Tai tikra likimo dovana. Visi mano scenos partneriai – ypatingi. Viena nepasiekiu tiek, kiek dainuodama su kuo nors duetu“, – šypsosi ji.

Leo išmokė Eveliną laisvumo scenoje. R. Janavičius irgi perteikė jai nemažai savo patirties bei žinių. „Su Dima nuo pirmos pažinties minutės radome daug bendrų dalykų. Jie labai pravertė dirbant šiame projekte. Džiaugiuosi, kad sutapo ne tik mūsų muzikos skoniai, bet ir idėjos. Šiek tiek baiminausi, tačiau žiūrėjome viena kryptimi“, – džiaugėsi ji.

Dainininkė buvo patenkinta ir pirmuoju savo komandos pasirodymu „Chorų karuose“. „Visuomet gali būti geriau, – šypteli Evelina. – Nors labai džiaugiausi, kad pavyko suburti šaunią komandą.“ Deja, Šiaulių choras jau iškrito iš projekto „Chorų karai“.

Evelina ne tik dainuoja, bet ir kuria dainų žodžius bei muziką. „Man visuomet buvo labai įdomu stebėti muziką kuriantį žmogų. Gražu pamatyti dainos užuomazgas – gimstantį tekstą, muziką“, – pasakoja ji.

Įkvėpimo pirmosioms savo dainoms dainininkė sėmėsi iš tėčio R. Anusausko. Jis sukūrė dainų žodžius ir muziką pirmajam jos albumui „Užupio angelas“. „Vieną dieną mano viduje sukilo smagus konkurencinis jausmas: aš irgi noriu pabandyti kurti! Rašydama pirmąją dainą išgyvenau emociškai sudėtingą periodą – negalavo mama. Norėdama ją palaikyti, sukūriau dainą „Mama“, – prisimena atlikėja.

Dabar kūrybai Eveliną įkvepia skaudžios vaikų gyvenimo istorijos. „Žodžiai tiesiog patys liejasi, gimsta melodija“, – pasakoja ji. Dar ją labai sukrėtė nuo tilto numesto šunelio Pipiro istorija ir tai, kad Danijai priklausančiose Farerų salose be gailesčio žudomi delfinai.

Visai neseniai ir netikėtai Evelina pradėjo studijuoti džiazinį dainavimą Muzikos ir teatro akademijoje. Baigusi mokyklą dainininkė buvo įstojusi į valstybės nefinansuojamą vietą. 19 tūkst. litų kainuojančios studijos pasirodė neįkandamos, tad ji atsisakė planų studijuoti. Ir, o, stebukle, prieš keletą mėnesių merginai paskambino ir pranešė, kad įvyko klaida, kad jai, taip pat dar keliems abiturientams studijos visgi bus finansuojamos.

Gyvenime Evelinai svarbiausia ne karjera, o šeima. Ji svajoja turėti mylimą vyrą ir daug vaikų. „Gyvenimas be meilės yra beprasmis“, – paaiškina. Gražios šeimos pavyzdys dainininkei – jos tėveliai, be jos auginantys dar du sūnus.

Su gimdytojais Eveliną sieja ir darbas. Tėtis kuria merginai dainas, mama tvarko įvairius organizacinius reikalus.

Laisvalaikio Evelina turi nedaug, bet jį leidžia turiningai. Pastaruoju metu mergina tiesiog užsikrėtė dekupažu. Ištaikiusi laisvą minutę, čiumpa į rankas kokią nors dėžutę ar rėmelius ir kruopščiai juos dekoruoja.

Vaikystės žaidimų neužmiršusi Evelina maloniai leidžia laiką su savo jauniausiu broliuku Haroldu. Su juo mergina lanko ir Vietnamo kovos menų treniruotes. Nuėjusi į pirmąją treniruotę ji susižavėjo trenerio puoselėjama rytietiško gyvenimo būdo filosofija. „Man svarbu puiki fizinė forma, svarbu išmokti apsiginti bei išsiugdyti pasitikėjimą savimi“, – sako ji.