Atlikėjas į skolininkų sąrašą pateko dėl to, kad laiku nesumokėjo pelno mokesčio pagal metinę pelno mokesčio deklaraciją už 2013 metus. Į fondo registracijos vietą Zarasų rajone šeštadienio rytą atvyko policijos pareigūnai ir antstoliai, o iš Všį sąskaitos buvo išskaičiuota 81 tūkst. litų skola.

Apie tai buvo skelbta oficialioje grupės „Sel“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“: „Šįryt į vietą, kur registruotas mūsų fondas (tai mano draugo sodyba Zarasų rajone, nes kai registravau fondą, neturėjau jokio savo nekilnojamo turto) įsiveržė policija su antstoliais! Iš fondo sąskaitos, nieko neklausę, kam skirti tie pinigai, jie atsiskaičiavo 81 tūkst. litų ir persivedė sau! Tai panašu į Stalino režimą, piliečių nenorintys girdėti valdininkai!“, – rašoma grupės „Sel“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ (kalba redaguota). Paskutiniu sakiniu taip pat buvo kreiptasi ir į LR prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Kaip skelbia lrytas.lt, atlikėjas žada kovoti ir rankų sudėjęs nesėdės. „Iš fondo sąskaitos buvo išskaičiuota 81 tūkst. litų. Taip, tokie šalies įstatymai, tačiau pirmadienį važiuosiu į VMI ir aiškinsiuosi situaciją. Jei reikės, eisiu iki premjerų, prezidentės, bet rankų nenuleisiu“, – naujienų portalui sakė Egidijus Dragūnas-Selas.

Naujienų portalui DELFI susisiekus su E. Dragūnu, pastarasis nuo platesnių komentarų susilaikė: "Vis tiek esmės neparašysit".

VMI atstovas spaudai Darius Buta sekmadienį publikavo paaiškinimą apie šią situaciją:

„Pelno mokestis mokamas tada, kai uždirbtus pinigus kokio nors fondo savininkas, steigėjas išleidžia ar pasiima sau, o ne skiria geriems darbams. Beje, fondo gauta parama yra neapmokestinama. Apskaičiuojant apmokestinamąjį pelną, komercinės veiklos pajamoms nepriskiriamos pajamos, kurios skiriamos geriems darbams finansuoti.

Apmokestinamasis pelnas, apskaičiuojamas pagal tokią formulę: Ūkinės komercinės veiklos pajamos (minus)– neapmokestinamosios pajamos (minus)– leidžiami atskaitymai – (minus) ribojamų dydžių leidžiami atskaitymai (minus)– apmokestinamasis pelnas, tiesiogiai skiriamas tenkinant viešuosius interesus vykdomai veiklai finansuoti.“

Kitaip tariant, mokesčių inspektoriai pelno mokestį skaičiuoja tik nuo tų pinigų, kurios fondo savininkai pasiėmė sau“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (328)