Jie kaltinami paskleidę duomenis, kurie neatitinka tikrovės, žemina garbę, orumą ir menkina dalykinę reputaciją. Į teismą juos padavė jų kolegė - šokėja ir klubo „DaVi“ trenerė Dalia Samajauskaitė. Esą ji buvo nepagrįstai apkaltinta vaikų kankinimu ir šokėjų iš kitų klubų viliojimu pas save.

Tai E. Daniūtė-Vasiliauskienė apskundė sportinių šokių federacijai. Todėl šokėja D. Samajauskaitė buvo pašalinta iš visų varžybų. Moteris pasijuto apšmeižta, todėl kreipėsi į teismą reikalaudama viešo atsiprašymo ir materialinės kompensacijos.

Dėl Sportinių šokių federacijos atstovų negalėjimo dalyvauti teismo pirmajame posėdyje jis buvo atidėtas. Pati Edita Daniūtė jame taip pat nepasirodė, teisme ją gina jos vyras, advokatas Mindaugas Vasiliauskas. Byloje liudytojais pakviesti ir užsiėmimus lankiusių vaikų tėvai.

Nors buvo dedamos pastangos šalis sutaikyti, tačiau kompromiso pasiekti nepavyko.

Trečiadienio rytą vykusiame teismo posėdyje D. Samajauskaitė aiškino, kad "šokių pasaulyje kuriasi klubai, vieni treneriai dirba, po to išeina kitur. Tarp mūsų esantis R. Kirvelis bei Ž. Kučiauskienė turėjo klubą. Vieni vaikai šoko pas vieną, kiti pas kitą. Tai rodo, kad praktikoje tokie dalykai egzistuoja".

Kreipimesi į Sportinių šokių federacija esą netgi buvo nurodytas sąrašas vaikų, kurie buvo nuvilioti į kitą šokių klubą. Tame sąraše ir D. Samajauskaitės dukterėčia. Todėl šokėja tokius jai metamus kaltinimus laiko nepagrįstais.

Anot D. Samajauskaitės, patys tėvai susiformuoja požiūrį, kur vaikams šokti yra geriausia. "Niekam nesu sakiusi "ateikite pas mane". Tokios iniciatyvos niekada nesiėmiau", - sakė D. Samajauskaitė.

Prieš savaitę moters vadovaujamas šokių klubas buvo ir vėl pašalintas iš Sportinių šokių federacijos, o vaikams neleista dalyvauti konkursuose.

Moteris sako, kad tokie veiksmai ir toliau kenkia jos, kaip trenerės, reputacijai.

Po penkis tūkstančius litų kiekvienam ieškovui - tokio neturtinės žalos atlyginimo prašo D. Samajauskaitė. Neturtinės žalos padarymas pasireiškė tuo, kad mokyklos reputacija buvo sumenkinta, todėl mokykla prarado narių. Iki kreipimosi klubas turėjo virš 141 mokinį, dabar skaičius siekia apie šimtą. Naujai ateinantiems mokiniams tekdavo nuolat aiškinti ir konkretizuoti, kad tai nėra tiesa ir mokykla veikia etiškai. D. Samajauskaitė savo šokių klubą, viešosios įstaigos pagrindu, įkūrė prieš trejus metus.

"Kur aš norėsiu, ten ir šoksiu. Niekas negali paimti ir nuvesti už rankos į kitą klubą. Mes dirbame savo darbą, turime savo sąlygas, kur nori - ten eina", - teisme kaltinimus dėl vaikų viliojimo iš kitų klubų kategoriškai neigė kitas bylos ieškovas Viktoras Šruboks. Vyras teigia, kad šis galimo šmeižto atvejis taip pat pakenkė jo dalykinei reputacijai ir karjerai.

Iki "DaVi" klubo įsteigimo V. Šruboks teigia dirbęs kartu su E. Daniūte-Vasiliauskiene.

Vienas iš daugelio bylos atsakovų, sportinių šokių klubo "Juventos" prezidentas Sergejus Makarovas su ieškovų argumentais nebuvo linkęs sutikti ir toliau ketina daug klausimų keliantį konfliktą spręsti teisme. "Manau, kad ten nėra melagingų duomenų. Galbūt jie sunkiai įrodomi, bet mes pabandysim taip padaryti", - sakė vyras.

Teisėja Natalija Daškovienė teigė, kad, užaugus naujai šokėjų kartai, naujų šokių studijų kūrimasis yra natūralus procesas ir tai nėra draudžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)