Kaip praneša Lrytas.lt, E. Strasevičiui ir dar trims įtariamiesiems pareikšti kaltinimai byloje dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, lenkimo jas vartoti, dokumentų suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu, kitų inkriminuojamų nusikaltimų.

„Kadangi inkriminuojamas labai didelis kiekis, E. Strasevičius teisiamas pagal itin griežtą Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuriame numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Teisėsaugos tvirtinimu, jis taip pat privalo atsakyti ir už pasinaudojimą suklastotu dokumentu“, – rašo Lrytas.lt.

Delfi primena, kad E. Strasevičius buvo teistas ir anksčiau.

„Iš kalėjimo išėjau, ko gero, jau prieš 14 metų. Bet tai niekada nepabėga nuo manęs. Tai – tarsi uodega, sekanti mane iš paskos, o žmonės dar visko papildomai prikuria. Neretai komentaruose parašo, kad esu žmogžudys. Tačiau taip nėra – už tokį nusikaltimą nebuvau nei teistas, nei tuo įtariamas, nei su tuo siejamas. Aš drąsiai galiu pasakyti, už ką esu teistas: vagystės, apiplėšimai, narkotikai, pasipriešinimas pareigūnams, chuliganizmas. Viskas. Tai yra kitokie nusikaltimai ir tai tikrai nėra žmogžudystė. Tačiau aš nuolat pastebiu, kad žmonės apie mane taip rašo.

Tai yra „asilų komanda“, kuri klijuoja tokias etiketes ir žmogų vis teisia, teisia ir teisia. Aš jau 14 metų esu laisvėje, „sėdėjau“ 7 metus. Nuo mano paskutinio nusikaltimo praėjo jau 21 metai. Tai yra daug. Per tokį laiką galėjo gimti žmogus, kuris galėjo spėti užaugti, mokytis, sukurti šeimą, balsuoti. Tai yra milžiniškas laiko tarpas. Bet aš nuo to vis tiek negaliu pabėgti, nors gyvenu ir dirbu absoliučiai sąžiningai, moku visus mokesčius ir visa kita“, – 2020 metais Delfi yra pasakojęs žinomas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)