Kalbinta laidų vedėja pasakojo, kad jau porą mėnesių išgyvena tikrą košmarą – prieš ją kuriami vaizdo įrašai „TikTok“, „Youtube“, „Instagram“ platformose. Įpykusi moteris G. Žemaitę pravardžiuoja, grasina jos šeimai ir siunčia įvairius prakeiksmus.

„Labai sunku kalbėti, dreba balsas. Šiandien visą dieną jaučiuosi labai blogai, nes prasidėjo tokio lygio palinkėjimai – kad mano vaikus išnaudotų pedofilai, kad aš neva noriu atimti jos neįgalų vaiką, parduoti organus. Štai toks purvas ir tokie šmeižimai nuolat mano adresu. Nežinau, kodėl tapau jos auka, nesu jos mačiusi gyvai“, – Delfi pasakojo garsi moteris.

Nepažįstamos moters įrašai, žinutės apie Gerdą

Iš pradžių G. Žemaitė stengėsi nekreipti dėmesio į prieš ją nukreiptą neapykantą, tačiau visas ribas peržengė dar vienas nepažįstamos moters poelgis. Pasirodo, ji pradėjo platinti netikrą susirašinėjimą, kuriame neva G. Žemaitės siųstos žinutės.

„Visiškai buvau išmušta iš vėžių, nes pamačiau, kad apie mane rašoma visokiose aferistų grupėse. Dalinasi neva mano rašyta žinute, kurioje tai moteriai linkiu sudegti pragare ir t.t. Tai ne mano žinutės ir man gera žinoti, kad aplinkui yra žmonių, kurie puikiai tai supranta. Kai kurie nori mane apginti ir padėti išeiti iš šio košmaro.

Pavyzdžiui, vienas sekėjas sukūrė vaizdo įrašą, kuriame nuosekliai paaiškina, kaip padirbti susirašinėjimus. Nežinau, kas jai padėjo tai padaryti, bet ji visur tai įkėlė. Savo sekėjams pasiūlė užeiti į mano feisbuką ir pažiūrėti, koks mano tikrasis veidas“, – pasakojo moteris.

Vaizdo įrašas, padedantis suprasti, kaip sukuriami netikri susirašinėjimai:

G. Žemaitė prisipažįsta dėl susidariusios situacijos jaučianti psichologinį smurtą. Todėl norėdama apsaugoti save ir šeimą, garsi moteris policijai parašė pareiškimą, taip pat susitarė susitikti su advokatu.

„Tai, ką patiriu, yra tikras košmaras. Net nežinau, kaip tai kitaip įvardinti. Tiesiog dabar pati imsiuosi ir viešumo ginklo. Jei žmogus būtų adekvatus, galėtume atsisėsti ir pasikalbėti, išspręsti šią situaciją. Bet aiškiai matosi, kad žmogus yra neadekvatus. Ir visos Vaiko teisių tarnybos, policija neturi įrankių, galinčių patikrinti jos psichologinę būklę. Visiems yra surištos rankos. Atrodo laukiama, kada įvyks tragedija, tada bus galima imtis veiksmų. Pagal mūsų įstatymus, jei žmogus neadekvatus, jis gali daryti ką nori ir nesulaukti jokio atsako ar bausmės. Ir negalima daryti nieko tol, kol nėra jokių fizinių veiksmų“, – nelaikydama ašarų kalbėjo garsi moteris.

Delfi pasiteiravus, ar ji įtaria, kas galėjo iššaukti tokį elgesį, moteris sakė, kad iki šiol to nesupranta, mat nepažįstamosios nėra mačiusi net gyvai. Tiesa, ji atskleidė, kad kartą pas ją dėl pagalbos neįgaliam sūnui lankėsi kolegė iš „TV pagalbos“, tačiau pati Gerda su tuo nėra susijusi.

„Ji kažkada seniau kreipėsi į mūsų laidą ir mano nauja kolegė buvo pas ją nuvažiavusi. Ji paprašė, kad pas ją nesilankytų socialiniai darbuotojai. Kiek žinau, jos nuvyko į įstaigą pas socialinius darbuotojus, tai galiausiai ji viskuo liko nepatenkinta. O tas siužetas, kiek žinau, nebuvo ištransliuotas. Po to labai priešiškai nusiteikė prieš „TV pagalbą“ ir konkrečiai prieš mane. Bet nesuprantu, kodėl, nes nesu jos mačiusi akyse ar bendravusi“, – kalbėjo ji.

Sukurtas netikras susirašinėjimas su Gerda

Beje, norėdama sustabdyti moters neapykantą, G. Žemaitė kartą bandė į ją kreiptis – parašė žinutę su prašymu liautis. Tiesa, prašymas nebuvo išgirstas ir ji netrukus pamatė, kad yra jos užblokuota.

„Aš iš jos nieko nenoriu, tiesiog noriu sustabdyti šitą košmarą, kuris vyksta. Vis tiek atsiranda žmonių, kurie pamatę jos paviešintą žinutę man rašo, klausia, ar ten tikrai aš. Tai neigiamai veikia mano įvaizdį, teršia vardą. Situacija košmariška. Esu nei valgius, nei gėrus. Labai blogai jaučiuosi“, – skausmo dėl kilusios situacijos neslepia G. Žemaitė.

Advokato susitikimo laukianti moteris tikisi, kad situaciją pavyks išspręsti ir visas košmaras pagaliau baigsis.

„Daug vilčių negaliu dėti, nes teisinė praktika labai maža, kalbant apie šmeižtą. Susitiksiu su advokatu ir pažiūrėsime, nuo ko pradėti. O kol kas turiu visus įrodymus. Kiekvieną dieną pastebiu, kaip įkeliamas po naujas vaizdo įrašas, kuriame kalbama apie mane. Stengiuosi nereaguoti, neduoti atsako, bet dabar matau, kad nėra kitos išeities“, – Delfi komentavo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)