„Šiaip gyvenime esu toks, kad pirma pamąstau, o tik tada pasakau, todėl retai pasitaiko, kad tenka raudonuoti dėl išsprūdusio žodžio“, – atviravo dainininkas.

Televizijos humorą D. Montvydas vadina problemišku, nes, jo nuomone, televizijoje dirbantys žmonės kartais per daug sau leidžia pasakyti bandydami juokauti apie kitus asmenis.

„Manau, kad kiekvienam žmogui tiesiog būtina mokėti pasijuokti iš savęs ir tik tada bandyti juokauti apie kitus žmones“, – įsitikinęs Donatas.

Geranoriškai pameluoti ir pajuokauti atlikėjas mėgsta nebūtinai balandžio 1-ąją. „Neišskiriu tos dienos, kada galima ką nors draugiškai apgauti. Tai galiu daryti kiekvieną dieną, ir tikrai nepiktybiškai“, – sakė D. Montvydas.

Moterys turi daugiau galimybių meluoti

Filmų garsintojas, renginių ir laidų vedėjas Jonas Radzevičius Melagių dieną stengiasi nelauktai, bet švelniai apgauti artimiausius žmones.

„Smulkios išdaigos lavina išmonę, tik svarbu, kad būtų apsieita be traumų. Melagių dieną būti „išdurtam“ – linksma. Šitam žaidimui ir aš pasiduodu, pats taip pat retkarčiais būnu apgaunamas“, – kalbėjo J. Radzevičius.

Jono manymu, moterys turi daugiau galimybių apgauti aplinkinius, nes jos vienu metu gali daryti daug darbų.

„Moterų vienu metu dirba abu smegenų pusrutuliai. Vyrai – konkretesni, galbūt todėl jiems apgauti kitus yra sunkiau. Nors lengviausia meluoti tiems, kurie niekada to nedarė, arba tiems, kurių veido išraiška netgi kalbant netiesą išlieka rimta“, – sakė pašnekovas. Pasak jo, melas nėra geras dalykas, tačiau ta netiesa, susijusi su pakvailiojimu balandžio 1-ąją, tikrai nėra baisi.

Nesileidžia apgaunama

Žurnalistė, dainų tekstų autorė ir atlikėja Rūta Lukoševičiūtė mėgta pajuokauti, tačiau žino, kad skirtingoje aplinkoje vyrauja skirtingas humoras. „Juokauju pagal situaciją. Kad ir kur būčiau – televizijoje, draugų kompanijoje ar dar kažkur, – stengiuosi prisitaikyti. Humoras vis dėlto yra subtilus ir rimtas dalykas“, – įsitikinusi Rūta.

Moteris teigia mėgstanti žiūrėti rusų juokelius, mat jų humoras, pasak Rūtos, yra aukšto lygio. „Gaila, kad Lietuvoje dar nėra tokios humoro kultūros, kokia gali pasigirti rusai. Mes, palyginti su jais, esame tarsi viščiukai, kurie sugeba juokaudami nebent įžeisti kitus“, – sakė R. Lukoševičiūtė.
Rūta apie save nėra girdėjusi piktų juokų, tačiau pati iš savęs pasijuokia itin dažnai. „Jeigu sukčiau galvą, kas kažką blogo apie mane pasako, turbūt neturėčiau laiko ką nors kita nuveikti. Jei kažkam dėl tokių dalykų tik geriau, tegul juokauja“, – šypsojosi pašnekovė.

Balandžio 1-ąją Rūta paprastai aplinkinių neapgaudinėja. Kadangi ji puikiai moka atskirti melą nuo tiesos, ją tą dieną apgauti taip pat būna sunku. „Geriau apgauti žmones, kai jie to nesitiki. Šiaip aš nesu linkusi meluoti, apgaudinėti, tačiau kartais geranoriškai galiu sau tai leisti“, – nuotaikingai kalbėjo R. Lukoševičiūtė.

„Lietuviai moka juoktis tik iš kitų“

Aktorius Marius Mačiulis sako juokaujantis kiekvieną dieną ir nevengia pasijuokti iš savęs, nes tai, jo manymu, labai sveika.

Į per televiziją rodomas humoristines situacijas, kur parodijuojami kai kurie visuomenei žinomi asmenys, M. Mačiulis žiūri truputį skeptiškai. „Tas televizijos humoras – šiek tiek žeidžiantis, tačiau nesistebiu. Juk lietuviai nemoka juoktis iš savęs – tik iš kitų“, – teigė sostinės „Elfų“ teatro aktorius. Pats Marius iš savęs neleidžia šaipytis ir mano, kad jei žmonės leidžia lipti jiems ant galvų, kiti būtent taip ir daro, todėl reikia turėti tvirtą savo poziciją.

Melagių dieną, Mariaus manymu, privaloma ką nors apgauti. „Kadangi metuose yra tik viena diena, kada galime meluoti legaliai, tad kaip ja nepasinaudoti?“ – juokdamasis pokalbį baigė aktorius.