Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė DELFI skaitytojams negaili patarimų, kaip šv. Velykas paversti švente malonia ne tik skrandžiui, bet ir akims:

1. Spalvos. Svarbu išsirinkti jūsų stalo „velykines“ spalvas. Neskoninga, kai žmonės nori šventės, ir sudeda ant stalo visas įmanomas spalvas. Reikia išsirinkti dvi pagrindines spalvas. Pavyzdžiui, aš pasirinkau violetinę, rožinę ir pilką. Jeigu jums patinka žydra, prie jos puikiai tiks žalia arba auksinė. Jei mėgstate raudoną, galite derinti ją su rožine. Nereikia daryti vaivorykštės, nes tai visais atvejais atrodo pigu ir neskoninga.

2. Staltiesė. Prie stalo papuošimų reikia nepamiršti priderinti ir staltiesės. Kad ir kaip stalą bepuoštum, visumą kuria staltiesė. Kaip ir paveikslas – jame yra fonas ir yra detalės. Jeigu mes ant stalo naudojame kelias spalvas, būtų labai gražu, jei jos atsispindėtų ir staltiesėje.

Nebūtina Velykoms pulti ir pirkti naujos brangios staltiesės. Galima nusipirkti ir lino atraižų, jas apsiūti. Tai moka visos mamos ir močiutės. Apsiuvus kraštus, gaunama tokios spalvos staltiesė, kokios ir reikia jūsų šventei. Labai gražu priderinti ir servetėles. Galima iš to paties audinio, galima derinti ir kitokį atspalvį – šviesesnį ar tų pačių spalvų, bet su kokiu nors raštu.

3. Žolė. Jeigu nespėjate užauginti savo, daigelių galima nusipirkti prekybos centruose. Kadangi jie skirti maistui, aš paėmiau juos, nukirpau žirklėmis ir sudėjau į lėkštutes. Labai gražu joje išdėlioti margučius. Tai sukuria pavasarišką nuotaiką!
Viktorijos Jakučinskaitės Velykų stalas

4. Gėlės. Dar labai svarbu nepamiršti gėlių ant stalo. Jas taip pat patarčiau derinti. Jei biudžetas yra ribotas, nebūtina pirkti daug gėlių. Galima pamerkti po gėlę į permatomas plonas stiklines. Ant stalo pamerktos penkios gėlės jau sukurs baigtos kompozicijos įspūdį.

5. Žvakės. Šventiniam stalui ugnis priduoda šilumos, sukuria rimtesnės šventės vaizdą. Į papratsus pietus ar vakarienę jau žiūrima kaip į mažą ceremoniją. Jei didelis stalas, viena žvakė atrodytų juokingai – kuo didesnis stalas, tuo daugiau žvakių. Siūlau žvakes, kaip ir gėlės, sudėti į atskiras žvakides. Kai sustatai plačiau, viskas atrodo kiek didingiau.

6. Margučiai. Siūlau eksperimentuoti, nedaryti kaip visada. Aš šį kartą marginau savo darbo priemonėmis. Kadangi kuriu sukneles, tai naudojau gipiūrus, kristalus. Galima perrišti kaspinu, užklijuoti kokią nors gražią detalę.

Siūlau ir jums prisiminti savo profesijas, į tai pažvelgti kūrybiškai, pagalvojant, ką jūs galite iš to paiimti ir kaip atspindėti ant margučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)