Apie pirmadienio rytą įvykusią situaciją I. Daugirdaitė papasakojo savo asmeninėje „Instagram“ paskyroje.

Norėdama įspėti ir kitus žmones, įrašu moteris leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Šiandienos kuriozas. Miške bėgiojant mane užpuolė varna ir prakirto galvą. Labai išsigandau.

Kreipiausi pagalbos telefonu į gydytojus. Jie sakė, jei įkanda paukščiai, tiesiog dezinfekuoja žaizdą (jei žaizda negili ir nereikia siūti). Jei įkanda žinduolis, skiepija nuo stabligės. Ir patarė vengti miškų, kol varnos atsivedusios vaikus, nes būna itin agresyvios ir puola. Puola šunis, puola žmones.

Tad būkit atsargūs! Ypač pasivaikščiojimai su vaikais, nes varnų daug atskrenda ir puola itin agresyviai, jog realiai neapginsi vaiko. Bėgi, jos vejasi. Siaubo filmas! Būkit atsargūs!“ – socialiniame tinkle kitus įspėjo I. Daugirdaitė.

Dėl varnų elgesio Delfi kreipėsi ir į paukščius tyrinėjantį ornitologą Gediminą Petkų. Anot jo, tokį varnų elgesį paaiškina vienintelė priežastis – šiuo metu jos saugo savo jauniklius.

„Paukščiai šiuo metu turi jauniklių ir saugo lizdus, o ypač saugo, kai jaunikliai šoka iš lizdo. Kai kurie jaunikliai, kurie iššoka iš lizdo, dar nemoka pilnai skraidyti ir jie vaikštinėja mūsų aplinkoje, šokinėja. O žmones, kai vaikšto su šunimis, vieni, varna identifikuoja kaip grobuonius, kurie tiems jaunikliams lyg kažką turėtų padaryti. Varnos stengiasi nuvyti žmogų, nors jis gal net nemato jauniklio, nes jis gali būti toliau arba ant pievutės“, – paaiškino G. Petkus.

O kaip elgtis išvydus paukščio jauniklį? Ornitologas siūlo paukštį pernešti į kokį nors atokesnį kampą: „Čia labai stiprus motiniškas instinktas ginti savo jauniklį, todėl jos ir puola.“

Delfi pasiteiravus, kaip išvengti tokių situacijų ir nesusidurti su agresyviomis varnomis, G. Petkus siūlo rinktis kitą kelią, nevaikščioti tuo pačiu maršrutu.

„Pilkosios varnos miške negyvena, jos yra miesto paukščiai. Tiesiog reikia susitaikyti, kad tai yra miesto paukščiai ir mūsų dalis, kuri gyvena aplinkui. Jei ėjote vienu maršrutu ir jus puolė, reikėtų pakeisti į kitą maršrutą, apeiti tą vietą. Stengtis šiuo metu rinktis kitus kelius“, – patarimą davė ornitologas G. Petkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)