„Sutikome medžiotojų automobilių koloną. Norėjome juos aplenkti, tačiau priartėjus prie kolonos iš automobilio iššoko trys medžiotojai, vienas iš jų rankose laikė šautuvą, užtvėrė kelią ir pradėjo šaukti, ko čia važinėjame. Trenkė su šautuvo vamzdžiu į šalmą ir nuvertė mus nuo motociklo. Po šio smūgio mane motociklas prispaudė, - DELFI šiurpius savaitgalio įvykius pasakojo D. Paukštytė. - Medžiotojas demonstravo šautuvą su juo grasino bei gąsdino. Aš išsigandau, pagalvojau, kad medžiotojas gali panaudoti ginklą, bandžiau juos raminti ir prašiau nieko nedaryti.“

Tuo metu dizainerės vyras perspėjo, kad iškvies policiją. Anot moters, pamatę, kad ji skambina policijai, medžiotojai paslėpė šautuvus ir susėdę į mašiną nuvažiavo. Policijos pareigūnas išsigandusiai porai patarė užsirašyti automobilių numerius, todėl D. Paukštytės vyras nuvažiavo paskui automobilių koloną, o ji liko jo laukti miške.
Diana Paukštytė su šeima

„Man stovint ant kelio toliau vyko medžioklė. Kol stovėjau viena miške, prie manęs priėjo du medžiotojai ir liepė dingti iš miško bei pradėjo gąsdinti, kad nušaus, nes aš esu jų šaudymo zonoje. Taip pat įspėjo, kad pati būsiu kalta, jeigu mane nušaus. Nors aš stovėjau ant kelio, kuriuo dažnai važinėja žmonės, - baisėjosi dizainerė. - Aš jiems pasakiau, kad jeigu mane nušaus, sės į kalėjimą, bet medžiotojas pradėjo juoktis sakydamas, jog tuo metu jau būsiu dausose.“

Anot jos, vienas medžioklės vadovu prisistatęs vyras ją įžeidinėjo, kitas jam antrino, kad „bobai visai protas pasimaišė ir pamotė išvarė į mišką žibučių rinkti vidury žiemos“. Vyrai siūlė moteriai eiti gydytis, sakė, kad ji pakvaišusi, nes vaikšto miške viena.

„Už šimto metrų nuo manęs stovėjo 5 medžiotojai su šautuvais ir laukė žvėrių, kuriuos varovai varė iš miško. O aš laukiau sugrįžtančio vyro“, - pasakojo moteris.

D. Paukštytė stebėjosi, kad medžiotojams buvo nė motais, jog kelio stovi pašalinis žmogus - jie toliau tęsė medžioklę.

„Bet ar aš neturiu teisės būti miške dėl to, kad jie medžioja? Ar man jau reikia į mišką eiti pasivaikščioti su neperšaunama liemene, nes man miške grasina? Ar man reikia jų bijoti?“ - klausė dizainerė.
Diana Paukštytė

Įdomu tai, kad visas veiksmas įvyko 500 metrų nuo sodybos, kur D. Paukštytė ilsisi su šeima kiekvieną savaitgalį.

„Pas mus dažnai atvažiuoja draugai su vaikais ir mes dažnai einame pasivaikščioti į mišką. Mano vyras ten važinėja kiekvieną savaitgalį. Ar man reikia kiekvieną dieną pergyventi ir galvoti pašaus jį medžiotojai ar ne? Nes medžiotojai - pikti ir įsiutę, šaudo netgi tada, kai miške yra žmonių“, - baisėjosi D. Paukštytė.

Po šio įvykio Varėnos policijos komisariate parašė pareiškimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)