Nors šventinis laikotarpis ją kiek ir išbalansuoja, tačiau Kalėdų žinoma moteris laukia kasmet su didžiausiu nekantrumu. „Dovanų intensyvios paieškos, padidėjęs šurmulys prekybos centruose ir mieste, derybos su šeima, kur švęsti. Kalėdas šiek tiek vargina. Tačiau atėjus šventėms apima ramybės jausmas, kai baigiasi visi užklupę rūpesčiai ir pagaliau ramiai gali sėsti prie šventinio stalo su šeima ir atsipalaiduoti. Ragauti savo ruoštus patiekalus ir pakuoti dovanėles“, – sakė pašnekovė.

Kol jos dukrelė dar buvo maža, šventes su visa šeima jie sutikdavo vyro tėvų namuose. Tačiau dabar kūčių tradicijas jie jau kuria savo namuose, kur prie patiekalų ruošimo prisideda ir auganti dukra.

„Jai tai didžiausias džiaugsmas ir vienintelė galimybė metuose suktis virtuvėje kartu su mama. Tikiu, kad kai ji sukurs savo šeimą, prisimins šias smagias ir jaukias akimirkas, pasiimdama kažkokias mūsų pačių išpuoselėtas tradicijas. Norėčiau, kad ji pasakotų ir savo vaikams, kokios gražios šventės buvo mūsų namuose ir iš kartos į kartą perduotų tradicijas kitiems.

Tik man labai liūdna, kad negaliu savo dukrai papasakoti, kokios šventės buvo mano namuose, kai aš irgi buvau vaikas, kokia buvo jos močiutė, kaip gamindavo patiekalus ir kokius žaidimus žaisdavome kartu su šeima. Kadangi anksti netekau mamos, mano šventės vaikystėje taip pat neteko visų tradicijų. Jos iškeliavo kartu su ja“.

Eglutės grožis, anot jos, yra susijęs su interjeru ir pati eglutė yra tik interjero detalė. Kadangi D. Vapsvė vertina minimalizmą, stengiasi jį išlaikyti ir puošdama namus šventėms.

„Tačiau labai svarbu, kaip ją papuoši. Mes pasirinkome sidabrinės spalvos žaisliukus, kurie dera prie mūsų namų interjero. Po kelis naujus žaisliukus perkame kiekvienais metais, kad eglutė kiekvieną kartą atrodytų gražesnė“, – apie savo namų puošmeną pasakojo dizainerė.

Vos tik namuose buvo papuošta eglutė, mažoji Gustina pradėjo tikrinti, ar dar nėra dovanėlių. Tačiau dar iki didžiojo dovanų teikimo ji kas savaitę po namuose esančia žaliaskare randa nedidelę dovanėlę.

„Man širdis dainuoja stebint jos spindinčias akis kai randa po eglute saldainį ar mažą žaisliuką. Žinau, kad mes su vyru ją lepiname. Ji – mūsų vienintelė, tačiau stengiamės, kad dukra neprarastų tikrų gyvenimo vertybių ir džiaugsmas netaptų tik materialus, o šventės išlaikytų savo dvasinį grožį ir jaukumą“.

Kitas smagus švenčių etapas Vapsvų namuose – po gražiausių švenčių ateinantis susitikimų su draugais etapas. Diana juokauja, kad taip šventiška nuotaika išlaikoma kaip įmanoma ilgiau, o ir sutikti seniai matytus bičiulius – tikras malonumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)