Ketvirtadienio rytą į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą pirmasis, pasislėpęs nuo žurnalistų, akių atvyko Aivaras Miltenis. Vyras į komisariatą įėjo pro kitą įėjimą, nei buvo nurodę pareigūnai.

Kiek vėliau pasirodė ir Ričardas Pinikas. Kartu su savimi jis nešėsi kuprinę ir krepšį.

Vyrą atlydėjo, kaip jis pats sakė, žmona. Delfi jis patikino, kad ją vedė prieš porą metų ir dabar laukia šeimos pagausėjimo.

O štai su A. Milteniu draugystė baigėsi prasidėjus teismų maratonui. R. Pinikas teigė, kad jie ir nebuvo geri draugai, tik mėgo abu vakarėlius, o kai pateko į pareigūnų akiratį, jokios draugystės neliko.

„Šiaip toks draugas buvo, prie butelio“, – šyptelėjo R. Pinikas.

Nuteistas vyras patikino, kad tai dar ne pabaiga. Jis sakė, kad kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, nes mano, kad neturėti bausmės atlikti už grotų.

„Vis svarsčiau, juk tada abu (su D. Dižiunaityte) pasirinkom vartoti narkotikus. Aš visą tą laiką svarsčiau, kodėl sako, kad platinau juos. Bėdų turėjome abu“, – dalijosi vyras.

Atvykęs į policijos komisariatą R. Pinikas teigė, kad yra pasiruošęs atlikti bausmę, prisiima atsakomybę dėl tragiškai pasibaigusios D. Didžiunaitytės viešnagės Klaipėdoje, tačiau vis tiek nepraranda vilties, kad teismo sprendimas dar gali būti pakeistas.

Ne vienerius metus trukusios bylos nagrinėjimo metu abu, dabar jau nuteistieji, gyveno laisvėje. A. Miltenis dirbo ligoninėje, o prodiuseris R. Pinikas buvo pastebėtas besidarbuojantis moterų ratui organizuojamoje pirtyje, Labanoro girioje.

Abu vyrai ilgą laiką neigė kaltę dėl modeliu dirbusios merginos žūties, jos žaginimo ir narkotinių medžiagų vartojimo. Tik nuskambėjus pirmos instancijos sprendimui, R. Pinikas pakeitė poziciją ir apeliaciniame teisme narkotikų turėjimo fakto nebeneigė.

A. Miltenis siekė išteisinimo ir visus bylos nagrinėjimo metus nepripažino, kad tarp jo ir žuvusios D. Didžiūnaitytės būta prievartinių santykių.

Tačiau du teismai nusprendė, kad abu vyrai privalo atsakyti už nusikaltimus, atlikdami realią laisvės atėmimo bausmę, tad ketvirtadienį jie turi būti konvojuojami į Šiaulius.

Delfi primena, kad D. Didžiūnaitytė žuvo 2017 m. lapkritį Klaipėdoje. Mergina iškrito iš viešbučio balkono, esančio 14 aukšte. Atliktas mirties priežasties tyrimas parodė, kad prieš mirtį D. Didžiūnaitytė vartojo narkotinių medžiagų. 2022 m. spalį Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs D. Didžiūnaitytės žūties bylą, mediką Aivarą Miltenį pripažino kaltu dėl išžaginimo, o prodiuserį Ričardą Piniką – kaltu dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Abiem vyrams teismas skyrė po dvejus su puse metų trukmės laisvės atėmimo bausmes.

Pirmos instancijos teismas tuomet paaiškino, kad byla galėjo turėti kitokią baigtį, tačiau tyrimo metu buvo padaryta daug klaidų, nesurinkta dalis įrodymų, o merginos kūną tyręs ekspertas dalį įrodymų surinkti tik dėl savo asmeninės patirties ir iniciatyvos.

Nuteistieji pateikė apeliacijas ir siekė išsaugoti laisvę, tačiau net ir po kone dvejų metų Klaipėdos apygardos teismas nuosprendžio nepakeitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)