Ukrainos centre šalių lyderių antras puses pasitikusi D. Nausėdienė pasipuošė šviesios spalvos kostiumėliu, į kurį įsisegė ir mėlynos spalvos gėlės sagę.

Tuo metu šalia stovėjusi O. Zelenska apsivilko mėlynos spalvos suknelę. Joje taip pat pagrindiniu akcentu tapo įsegta geltonos spalvos sagė.

Pirmosios ponios šiltai pasitiko į Ukrainos centrą atvykusią Prancūzijos prezidento žmoną Briggite Macron, Lenkijos prezidento sutuoktinę Agata Kornhauser-Duda, NATO generalinio sekretoriaus sutuoktinę Ingrid Schulerud bei kitas sutuoktines ir partnerius.

Pirmųjų ponių susitikimas su šalių lyderių sutuoktinėmis ir partneriais – galerijoje:

Ukrainos centre su šalių lyderių sutuoktiniais ir partneriais susitikusi O. Zelenska pabrėžė, kad Ukraina kare su Rusija gynė ir gina pirmiausia savo žmones, o ne „taškus žemėlapyje“.

„Kai važiavau čia, gelbėtojai Ukrainoje buvo ką tik baigę tvarkyti dar vieną rusų raketos sunaikintą namą. Beveik kiekvienas rytas prasideda taip, nes atakos dažniausiai vyksta naktį, kai žmonės miega. Šios baisios naujienos ateina kas minutę. Žuvo mama ir dukra, žuvo dešimtys kaimynų. Visa tai atsitiko vos už 70 kilometrų nuo Europos Sąjungos ir NATO sienos“, – pažymėjo O. Zelenska.

Ji pabrėžė, kad bet koks Ukrainos gyventojų indėlis dėl pergalės yra reikšmingas.

„Ukraina gina ne taškus žemėlapyje, ne žemę, ne statistikas, Ukraina gina savo žmones nuo mirties ir nuo pavojaus. Kiekvienas iš jūsų yra svarbus. Ir viskas, ką darote dėl pergalės, yra svarbu kad ir kur bebūtumėte“, – kalbėjo pirmoji Ukrainos ponia.

„Visi mes Ukrainoje nešiojamės šį nerimą su savimi. Kiekvienas iš mūsų turime programėlę telefonuose, kuri įspėja apie oro pavojų. Net Vilniuje esu pasiėmus telefoną ir žinau, kad daugybė ukrainiečių, kurie gyvena net ne Ukrainoje, savo telefonuose neišjungia pavojaus signalo, kad turėtų bendrą širdies ritmą su savo tėvyne“, – sakė O. Zelenska.

ELTA primena, kad trečiadienį Vilniuje tęsiasi aukščiausio lygio NATO viršūnių susitikimas. Trečiadienį pirmoji Lietuvos ponia Diana Nausėdienė kartu su Ukrainos pirmąja ponia O. Zelenska priemė šalių lyderių partnerius ir sutuoktinius Ukrainos centre.

Vilniuje vykstantis NATO viršūnių susitikimas – tai pirmasis tokio lygio tarptautinis renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 40 užsienio valstybių lyderiai, diplomatijų vadovai bei gynybos ministrai, kiti aukšto rango pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją