Laimė, tai buvo tik V-ųjų Lietuvos greitosios medicininės pagalbos žaidynių viena iš užduočių, o televizijos žvaigždės tapo šių žaidynių savanoriais.

„Situacija buvo tokia, kad akimirką neabejojau, jog mirštu – aplink girdėjosi dejonės ir skubios medikų komandos vienas kitam“, – pasakojo itin sunkiai nukentėjusios pacientės vaidmenį atlikusi dainininkė Mia.

„Buvome vieni iš profesionaliai nugrimuotų trisdešimties masinės nelaimės „aukų“, o medikai turėjo greitai atsirinkti, kuriems „pacientams“ reikia skubiausiai suteikti pagalbą“, – įspūdžiais dalinosi šokėjas Andrius Butkus, kuriam teko praradusio regėjimą ir klausą nukentėjusiojo vaidmuo.

„Žinau, ką reiškia sunkiai dirbti siekiant tobulumo“, – sakė Erika Vitulskienė, šiemet priėmusi nelengvą iššūkį dalyvauti TV šokių projekte. „Mane sužavėjo tai, kad greitosios pagalbos medikai savo laisvu laiku treniruojasi ir tobulinasi, ruošiasi tokioms varžyboms ir jose dalyvauja – ši patirtis man suteikė daugiau pasitikėjimo gydytojais. Supratau, kaip svarbu patekti į treniruotų ir gerai pasiruošusių greitosios pagalbos medikų rankas.“

„Dalyvavome šiame renginyje, nes manome, kad būtent greitosios medikai verti itin didelės mūsų pagarbos – neretai jie gelbsti gyvybes tokiose sunkiose sąlygose, kokiose šiandien buvome mes – tamsoje, šaltyje, po atviru dangumi“, – pridūrė dainininkė Mia.

Lietuvos greitosios medicininės pagalbos žaidynės vykta siekiant išsiaiškinti geriausią Lietuvos greitosios pagalbos brigadą. Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynes organizuoja Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija, Lietuvos skubiosios medicinos draugija, LSMU Ekstremaliosios medicinos katedra, „Krizių tyrimo centras” ir kiti partneriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)