Patikimomis „Delfi“ žiniomis, gruodžio 31-ąją, Naujųjų išvakarėse, apie 23.30 val., Mia buvo sustabdyta policijos užkardos poste prie Vilniaus, kur, kilus įtarimui dėl vairuotojos būklės, buvo nuspręsta patikrinti ją alkotesteriu. Įtarimai pasitvirtino – alkotesteris parodė 1,02 promilės girtumą.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės) užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki keturių šimtų trisdešimt keturių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių.

Paaiškėjo, jog tai nebuvo pirmasis Mios susidūrimas su pareigūnais tą pačią gruodžio 31-ąją. Kiek anksčiau ji Vilniuje buvo nubausta, nes automobilį pastatė neįgaliesiems skirtoje vietoje.

„Delfi“ žiniomis, atlikėja vėliau vyko į Kauną, na, o prieš Naujuosius būdama neblaivi vėl bandė patekti į sostinę.

Su pačia atlikėja susisiekti žurnalistams nepavyko, ji į skambučius neatsako.

Netrukus po to, kai pasirodė žinia apie atlikėjos bandymą Naujųjų metų naktį patekti iš Vilniaus į Kauną, pati Mia socialiniuose tinkluose pasidalijo nauju įrašu. Nėra aišku, tai sutapimas ar ne, tačiau čia ji prisipažino, jog psichologinė būklė užsidarius tarp keturių sienų – itin sudėtinga, ji jaučiasi it kalėjime. Dainininkė „Facebook“ paskyroje vienodas dienas vadino beprasmiška egzistencija, teigė, jog jaučiasi taip, lyg būtų praradusi viską, kas brangiausia.

Įkliūva ne pirmą kartą

Tai nėra pirmas kartas, kai Mia įkliūva prie vairo būdama neblaivi. Dainininkei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas 2013 m. naktį iš balandžio 9-osios į 10-ąją, kai apie 2.30 val. Vilniuje jos vairuojamą BMW sustabdė sostinės policijos pareigūnai.

Dainininkei tąkart buvo nustatytas 1,03 promilės girtumas. Be to, atlikėja nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Policijos duomenimis, ji turėjo teisę vairuoti, tik nebuvo pasikeitusi vairuotojo pažymėjimo, kurio galiojimo terminas jau buvo pasibaigęs.

Mia Pilibaitytė, 2013 m./ Foto: Tomas Vinickas

„Tai nesusipratimas su pačia savimi. Su drauge vakarienės metu išgėrėme dvi taures vyno ir tikrai nesijaučiau negalinti vairuoti, – „Delfi“ tąkart tikino V. Pilibaitytė. – Kadangi buvo išdaužtas mano veidrodėlis, policija sustabdė dėl jo. Ir tada nusprendė nustatyti mano blaivumą. Aš buvau visiškai tikra, kad visai nepripūsiu. Taip kvailai man dar gyvenime nėra buvę. Jaučiuosi labai nesmagiai ir dėl to labai gailiuosi.“

O pareigūnai teigė, kad BMW sustabdė, nes automobilis be jokios priežasties vingiavo gatve. Atlikėja „Delfi“ prisipažino labai išsigandusi ir sutrikusi.

„Jei būčiau žinojusi, kad galiu pripūsti, nebūčiau važiavusi. Aš gyvenime nesėdu prie vairo, jei abejoju savimi, galiu vairuoti ar ne, – prisiekinėjo Mia. – Labai išgyvenu dėl to, kaip viskas įvyko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1009)