Delfi kalbintas atlikėjas teigia, kad savanoriškos tarnybos metu mikrofono į ginklą keisti neteko, nes muzika jį ištikimai lydėjo ir kariuomenėje: "Niekada nieko nekeičiau. Muzika kiekvienoje gyvenimiškoje situacijoje suvienija, atpalaiduoja. Turėjau gitarą ir tarnaudamas“.

"Visada buvau tvirto požiūrio į karius, discipliną ir sportą. Nuo pat mažens norėjau tapti kariu, kaip ir turiu nuomonę, kad kiekvienas vyras turi tą bazinį kursą praeiti“, - taip apie savo pradžią tarnyboje kalba Andrius.

Nors praėjo daugiau nei 16 metų nuo tada, kai dainininkas prisiekė ginti tėvynę ir tapo karo savanoriu Klaipėdos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione, pasak Andriaus, pratybose perimtos vertybės lieka visam gyvenimui: "Būdamas kariu išmokau nepasiduoti. Būti ištvermingu, tvirtu, tvarkingu. Ypatingai vertinu tai, ką turiu šią dieną.“

Į dabartinius įvykius Ukrainoje vyras reaguoja jautriai: "Baisu, kas darosi Ukrainoje. Ukrainiečiai – tikras pavyzdys, kaip reikia mylėti ir ginti savo šalį. Tikiuosi, kad niekada nieko panašaus pas mus neįvyks, bet jeigu taip būtų, tikrai kovočiau už mūsų laisvę“.

Paklaustas, ar yra apsvarstęs karo scenarijų Lietuvoje, A. Rimiškis prisipažįsta, kad kuprinės karo atveju susikrovęs nėra. Yra tik apgalvojęs, ar jo šeima turėtų būtiniausius daiktus tokiai situacijai susiklosčius.

Pašnekovas, reaguodamas į šiuometinę Ukrainos situaciją, neslepia vilties ir tiki Ukrainos pergale: "Kaip bebūtų, tikiu, kad ir kaip skaudu girdėti ir matyti, kas dabar vyksta, viskas susitvarkys. Tikiu, kad Ukraina išliks nepriklausoma ir didi valstybė, nukovusi beprotį agresorių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės