Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį paskelbė, kad sutuoktiniai Lavrinovičiai nevykdo įsipareigojimų, kuriuos prisiėmė įsigydami butą Palangoje.

Teismas bylą išnagrinėjo Lavrinovičiams nedalyvaujant – paaiškėjo, kad jų teismo darbuotojams net nepavyko surasti, o paštu išsiųstas pranešimas apie iš anksto suplanuotą posėdį grįžo atgal į teismą, nes niekas jo paprasčiausiai neatsiėmė pašte.

Teisėjai pasinaudojo įstatyme numatyta galimybe ir apie bylos, iškeltos Lavrinovičiams, nagrinėjimą paskelbė viešojo paskelbimo būdu – specialiame teismų puslapyje. Pagal įstatymą paskelbus tokį pranešimą laikoma, kad proceso dalyviai yra informuoti apie posėdžio datą.

Į teismą Darjušą ir Editą Lavrinovičius padavė Palangos miesto rinkliavų centras – jų pareiškime buvo nurodyta, kad butą kurorte turintys sutuoktiniai nesumokėjo už jiems suteiktas paslaugas dar 2014 m. Prašoma priteisti suma tikrai neįspūdinga – vos 28,96 Eur.

Tokia skola susidarė dėl to, kad dar 2009 m. Palangos miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo kurorte buvo įvesta privaloma vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą. Būstą turintys Lavrinovičiai šių mokesčių nesumokėjo, be to, kaip nurodė pinigus prašęs priteisti rinkliavų centras, taip pat nereagavo į paštu išsiųstą pranešimą apie įsiskolinimą.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad nėra duomenų, jog Lavrinovičiai būtų sumokėję vietinę rinkliavą, todėl įstatymų nustatyta tvarka nuspręsta priteisti šį įsiskolinimą.

Lavrinovičiai teismo sprendimą dar gali skųsti apeliacine tvarka, jeigu turi dokumentus, kad mokesčius yra sumokėję. O jeigu ir po teismo sprendimo nesumokės, gali sulaukti laiško iš antstolio, tačiau jau tada piniginę teks pakrapštyti gerokai labiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)