Į D. Gutauskienės-Laisvos nusiskundimus sureagavusios „TV pagalbos“ reporterės Gerdos Stiklickienės šeimoje – sunkus laikotarpis. Moteris nemažą laiko dalį praleidžia Kauno onkologijos skyriuje, kur sunkios būklės guli jos tėvas, tačiau apie medikus atsiliepė puikiai: „Apie Kauno onkologijos skyriaus medikus esu pačios geriausios nuomonės. Visas personalas nuoširdus, užjaučiantis ir suprantantis artimųjų skausmą. Ten praleidžiu ir po parą ar daugiau, nes prie tėčio budžiu aš, mama ir dar kelios artimos giminaitės. Nuoširdžiausias dėkui personalui.“

Tuo tarpu Eglija Vaitkevičė teigė, jog palaiko D. Gutauskienę-Laisvą ir jei ji pasijautė įskaudinta – tai ne be reikalo.

„Nemalonu, kai gydytoja nėra teigiamai nusiteikusi. Tokių žmonių yra ir kitų profesijų, ypač vyresnių. Deja, jie jau nepasikeis. Aš tokiu atveju patylėčiau ir parodyčiau ramybę. Nepanikuočiau, nes šiuo atveju vaiko sveikata svarbiausia.

Suprantu jaunas mamas – jos jautrios, bet mokėjimas susivaldyti padėtų teigiamai išspręsti situaciją. Jei seselė ar daktarė nemokėjo nuraminti paciento ir mamos, tai irgi neprofesionalumas. Žmogus sveiksta ir nuo gero žodžio, patikinimo, kad „viskas bus gerai“, o ne tik nuo vaistų“, – sakė E. Vaitkevičė.

Moteris neslėpė, jog ir pati yra susidūrusi su nemaloniu medikų elgesiu: „Man pačiai neteko susidurti su nemaloniomis gydytojomis dažnai, gal tik keletą kartų. Kauno klinikose buvo padaryta nereikalinga operacija vaikui, bet gydytojas neatsiprašė manęs, nenuramino, o atėjusi seselė tik palingavo galva, bet aš susitvarkiau su nervais ir visas jėgas skyriau vaiko gydymui.“

Atilikėja Renata Klimaitytė buvo medikus palaikančiųjų pusėje: „Mano nuomonė apie Santariškių medikus labai gera. Mums kelis kartus skubiai ir profesionaliai buvo suteikta pagalba. Manau, kad negalima vieno ar poros medikų neprofesionalaus elgesio taikyti visam personalui. Išmintingiau būtų išskirti darbuotojus, kalbėti pavardėmis.“

Jurga Lago po vienos žinomos moters komentaru, jog D. Gutauskienė-Laisva gerokai perlenkė lazdą piktindamąsi, sakė, jog yra nemalonu, kad dar labiau puolama moteris, kuri šioje situacijoje yra auka.

DELFI moteris teigė, jog ligoninėse jai teko patirti ir gero, ir blogo. „Mūsų sistemą būtina gerinti, visi tą žinome“, – sakė ji.

D. Gutauskienės-Laisvos istoriją ir Santariškių vaikų ligoninės komentarą galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)