Pačios Ievos paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip dvi jos dukrelės – dviejų metukų Amelija ir aštuonmetė Andželina žaidė namų kieme, kuriame yra atviras baseinas. Abi mergaitės stovėjo prie jo krašto, kai staiga siekdama paimti žaislą įkrito mažametė. Laimei, vyresnioji sesė nepasimetė – greitai įlipo į vandenį ir ištraukė mergaitę. Po kelių sekundžių atbėgo ir dukrų laisvalaikį stebėjusi Ieva.

„Didžiuojuosi Angelina, ji išgelbėjo Amelijos gyvybę“, – rašė Ieva.


Paviešinusi istoriją iš vaikų gyvenimo Ieva sulaukė įvairių žinučių – atsirado smerkiančių moterį už neatsakingą vaikų priežiūrą, tuo tarpu kiti žavėjosi vyresniąja Ievos dukra, kuri nepasimetė šioje situacijoje ir ištraukė į vandenį įkritusią sesę.

Vaizdo įrašu su Delfi sutikusi pasidalinti Ieva sakė, kad staigiai sureagavo, nes sėdėjo visai šalia ir stebėjo mergaičių veiklą, be to, šeimos baseine yra įrengta signalizacija, kuri iškart suveikė.

„Jeigu nesėdite ir neprižiūrite vaiko, baseiną reikia būtinai uždengti. Elektrinis dangtis pas mus irgi yra. O jei žiūri, bet esi ne visai prie vaiko, būtina signalizacija – jei kažkas atsiduria vandenyje, ji pradeda cypti. Net jei į baseiną įkristų kamuolys. Baseinas linksma, bet su juo būna visko, – kalbėjo I. Voveris. – Dar labai svarbu vaiką išmokinti plaukti. Mano du vyresni vaikai nuo 2,5 metų ėjo į plaukimo mokyklą. Šitas dalykas – vienas pagrindinių. Tuomet vaikas žinos, ką daryti, jei nutiktų tokia situacija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)