„Mojo Lounge“ ir „Ledo meistrai“ šįkart tautiečiams parengė ypatingą dovaną – Rotušės aikštėje įrengė net 49 kvadratinių metrų ledo namą.

Iš skaidrios, šilumai jautrios medžiagos bus pagaminti ir baldai, indai, baras, interjero dekoracijos – visi šie akcentai statinyje atsiras po kelių dienų.

26 dienas miestiečius džiuginsiančiame ledo name galima pasivaišinti karštais gėrimais bei iš anksto užsisakyti degustacinę vakarienę.

„Neabejojame, kad žmonės į svečius ateis pasiruošę, todėl jų viešnagė užtruks iki valandos“, – šypsodamasis sakė „Mojo Lounge Vilnius“ vadovas Karolis Ramoška.

Vienu metu ledo namie bus aptarnaujama iki trisdešimt lankytojų. Jų bus laukiama kiekvieną vakarą.
Namo „durys“, pasak K. Ramoškos, bus atviros tol, kol Kauno Rotušės aikštėje vaikštinės besigrožintys Kalėdiniu miesteliu bei egle.

Ledo namo statyba prasidėjo gruodžio 8 d. ir truko tris paras.

„Jei manote, kad dabar kieme yra šalta, mes tam galime prieštarauti – dėl ypatingai šilto gruodžio teko gerokai pakoreguoti namo iš ledo projektą“, – sakė K. Ramoška.

Anot jo, prasidėjus statyboms pastebėta, kad ledas ima skilinėti, todėl suręsti stogą iš šviesai neatsparios medžiagos nutarta atsisakyta – visą objektą nutarta apsaugoti pastatant palapinę ir ledo kūrinius nuolat atvėsinant.

Tam, kad sumanymas būtų įgyvendintas, iš viso prireikė 15 tonų ledo. Jį savaitę prieš prasidedant darbams savo šaldytuvuose ruošė „Ledo meistrai“ kolektyvas.

„Ledas, iš kurio gimsta įvairūs kūriniai, turi būti skaidrus. Gamta tokio nesukuria, todėl jį reikia „pasigaminti“, – pasakojo „Ledo meistrai“ vadovas Paulius Orlovas.

Iš dviejų metro aukščio, 50 centimetrų pločio ir 25 centimetrų storio ledo luitų, kurie šąla keturias paras, galima vidutiniškai pagaminti 120 nedidelių taurelių.

Duris atvėrusiu ledo namu susidomėjo būrys garsenybių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)