Šįkart publika brolius išvys vilkint ne sportinę aprangą, bet elegantiškus kostiumus, drauge su jais scenoje – ir pianistas Mindaugas Lisauskas, gyvai kuriantis muzikinį foną Lavrinovičių istorijoms, rašoma pranešime spaudai.

Tų istorijų per jų įspūdingą karjerą buvo tiek, kad dviejų valandų programos tikrai neužtenka viskam išpasakoti – kyla noras po šou dar pasėdėti su broliais prie baro ir pasiklausyti tęsinio. Tačiau renginio lankytojai džiaugėsi, kad krepšininkai ir scenoje nestabdė: sukūrė tokią atmosferą, tarsi „šaudytų“ anekdotus artimų draugų rate.

Šou formatas – keturi kėliniai, kuriuos Darjušas ir Kšištofas pradeda anekdotais, nuo nekalto iki visiškai juodo humoro. Už keiksmažodžius kartais atsiprašo, nors formatas leidžia ir tai. Anekdotų „setus“ krepšininkai užbaigia pačių išgyventais nuotykiais, jie drąsiai leidžiasi į atvirus prisiminimus – nuo pat tos akimirkos, kai mėtė kamuolį į tėvo sukaltą krepšį, o vėliau įžengė į Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją.

Broliai Lavrinovičiai

„Mama parodė skelbimą laikraštyje, kad ši mokykla ieško aukštaūgių. Mes per vasarą kaip tik buvome ūgtelėję gal 20 centimetrų. Nuvažiuojame apsiavę „lakierkas“, apsirengę tuo metu populiarius megztinius su užrašu „Boys“. O treneris sako, – eikit į aikštę! Taip mes, kaip karvės ant ledo, su tais lakuotais batais bandėme žaisti“, – besijuokiančiai publikai apie pirmuosius žingsnius profesionalaus krepšinio link pasakojo šiandien tarptautinėje arenoje garsūs Lavrinovičiai.

Nors išstypusius paauglius pirmą kartą pamatęs Š. Marčiulionis treneriui abejingai patarė tuos „vorus“ mesti iš aikštės, nes jie neteikė vilčių, istorija visgi susiklostė taip, kad Lavrinovičiai žaidė elitiniuose klubuose ir tarptautinėje arenoje uždirbo ne tik vardą. „Brolių anekdotų šou“ jie pasakoja ir apie uždarbius – nuo pirmųjų 200 dolerių Alytuje, kuriuos iš pradžių investavo į vakarėlius, o paskui sukaupė pirmam automobiliui (jo dureles vairuotojas turėjo atsidaryti iš lauko, nes vidinę rankeną išmontavo, kitaip netilptų kojos) iki tokių svaiginančių sumų, kurios sutartyje atrodė kaip telefono numeris.

Publikai broliai nesidrovėjo iškloti viską ir net išversti kitų garsių krepšininkų šortus, kvepėjusius toli gražu ne cukraus vata.

Istorijos, kaip Lavrinovičiams sekėsi žaisti su žymiausiais planetos sportininkais, kas vykdavo po lemtingų varžybų ir kaip jie patys, įsilinksminę Palangoje, vos nesumovė savo pasirodymo olimpiadoje, žinoma daugybė naujų, dar negirdėtų anekdotų – iš jų pačių lūpų „Brolių anekdotų šou“ pasirodymuose visoje Lietuvoje:

Spalio 25 d. / Plungės kultūros centras
Lapkričio 4 d. / Ukmergės kultūros centras
Lapkričio 7 d. / Šilutės kultūros centras
Lapkričio 10 d. / Vilkaviškio kultūros centras
Lapkričio 11 d. / Palangos koncertų salė
Lapkričio 14 d. / Telšių kultūros centras
Lapkričio 16 d. / Šiaulių kultūros centras
Lapkričio 17 d. / Elektrėnų kultūros centras
Lapkričio 19 d. / Klaipėdos kultūros centras „Žvejų rūmai“
Lapkričio 24 d. / Pasvalio kultūros centras
Lapkričio 26 d. / Kauno kultūros centras „Girstutis“
Lapkričio 30 d. / Alytaus kultūros centras
Gruodžio 2 d. / Vilniaus „Compensa“ koncertų salė
Gruodžio 7 d. / Panevėžio „Kalnapilio“ arena
Gruodžio 28 d. / Kauno kultūros centras „Girstutis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją