Juk bendrai sudėjus jųdviejų šeimoje – net septyni vaikai. Anot vyrų, gražuolės žmonos Tatjana ir Edita niekada neprašo įspūdingų dovanų. Atvirkščiai, nors ir pasiturinčios, šeimos skaičiuoja pinigus ir jų nešvaisto.

„Mūsų šeimose Valentino diena – kasdien. Na, o šią progą minėsime labai paprastai: eisime kokio filmo pasižiūrėti, padovanosime gėlių. Svarbiausia – dėmesys. Juk švenčių mūsų šeimose labai daug – auginame septynis vaikus. Žmonų, mūsų, tėvų, vaikų gimtadieniai. Kiekvieną mėnesį turime bent po dvi šventes“, – kalbėjo Kšyštofas.

Žmoną Editą Darjušas mielai kartas nuo karto palepintų, tačiau, anot vyro, ji renkasi gausiau aprūpinti vaikus, o ne pačią save, todėl apie brangias dovanas neužsimena.

„Niekada nebūdavo ypatingai brangių dovanų. Visada žmona išsirinkdavo, ko jai reikia. Ji nėra iš tų, kurios mėgtų kažkokius įspūdingus papuošalus – nešioja paprastus sužadėtuvių ir vestuvių žiedus. Vertybės kitokios. Man labai širdžiai mielas jos požiūris, kad geriau viską atiduoti vaikams. Nors aš ne visada su tuo sutinku, dėmesio reikia skirti ir sau. Bet mano žmona be galo myli vaikus ir dėl jų aukojasi. Tad su ja dėl dovanų niekada nekildavo jokių diskusijų ar problemų“, – kalbėjo Darjušas.

Tuo tarpu Kšyštofas prisipažino santykių pradžioje lepinęs gražuolę mylimąją. Na, o dabar pora mieliau renkasi kokybišką laiką drauge.

„Kai tik susipažinome, tekdavo padovanoti kokį papuošalą. O dabar svarbiausia dėmesys. Vaikus paliekame namuose ar pas senelius, o patys išsiruošiame į mėgstamą restoraną, pabūname kartu. Žinoma, stengiuosi padovanoti gėlių“, – kalbėjo Kšyštofas.

Tatjana ir Kšištofas Lavrinovičiai

Paklausti, kokias brangiausias dovanas kada yra pirkę žmonoms, dvyniai darkart patikino: „Oi, tikrai nesišvaistome. Mes gyvename kaip absoliučiai normalūs žmonės“.

„Tikrai nedovanojame kažkokių brangių automobilių ar kitų dešimtis tūkstančių kainuojančių dovanų. Buvo laikai, kai mūsų kontraktai išties buvo labai dideli ir būtume laisvai galėję tai sau leisti. Tačiau mes taip niekada nesielgdavome. Mūsų žmonos gerai žino pinigų vertę ir kaip sunkiai mes tuos pinigus uždirbame. Nebūtų joms malonu gauti kažkokias milžiniškas dovanas, nes mes esame praktiški. Aišku, stengiamės, kad jos turėtų viską, ko reikia. Kad turėtų automobilius, drabužių įvairioms progoms. Bet nebūtinai tai reikia įteikti kaip dovanas, juk įvairių daiktų prisireikia tiesiog gyvenant“, – įsitikinęs Kšyštofas.

Garsūs broliai ir savo atžaloms stengiasi įdiegti mąstymą, kad pinigai nėra taip lengvai gaunami. Todėl Lavrinovičių vaikai niekada nereikalauja naujausių įrenginių ar kitų madingų atributų.

„Mes matome, kaip jie elgiasi. Niekada neprašo ir kažko įsigeidę neisterikuoja. Jie mato, kaip mes bendraujame su jų mamomis, kaip skaičiuojame, investuojame. Pinigus gali labai greitai išleisti ir likti be nieko“, – dalijosi Kšyštofas.

„Niekada nebūdavo tokių atvejų, kad vaikai kažko reikalautų. Aišku, auklėti reikėjo. Yra tekę ir balsą pakelti. Manau, kad kiekvienas tėvas auklėja savo vaiką maždaug taip, kaip jį patį auklėjo tėvai. Dabar tikrai yra daug informacijos ir patarimų apie vaikų priežiūrą. O anuomet to stigdavo, tad tėvams tekdavo patiems ieškoti geriausių būdų. Dabar norima atžaloms leisti viską, nieko nedrausti. Bet mudu su broliu augome kitaip, todėl mums sunku jiems imti ir leisti daryti absoliučiai viską. Manau, kad paauglys ne visada teisingai pats pasirinks kelią. Tada reikia pasakyti: „Sūnau, pagalvokim, gal būtų verta kitaip pasielgti“. Aišku, norėtųsi viską jiems leisti, kad būtų laimingi ir viską turėtų, bet taip gali net ir pakenkti“, – patikino Darjušas.

Na, o Kšyštofas pasakojo vaikus tam tikrais amžiaus tarpsniais prižiūrintis skirtingai. „Mano nuomonė yra tokia: iki 7 metų vaiką reikia labai mylėti ir viską jam leisti, nuo 7 iki 14 m. – auklėti ir nuo 14 m. būti tiesiog jų draugais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją