Legendinė grupė BIX šįmet švenčia 30-metį, tad į trisdešimtmečio koncerto, kuris vyks lapkričio mėnesį, pristatymą sukvietė ne tik žiniasklaidą, bet ir būrį savo draugų: Marijoną Mikutavičių, Algį Ramanauską, Saulių Prūsaitį, Martyną Starkų, Vytarą Radzevičių, Justiną Čekuolį su žmona ir daugelį kitų.

Tiesa, puotos metu vyko ir vaizdo klipo, kuriuo bix'ai savo gerbėjus kvies į koncertus, filmavimas. Taip pat ir išskirtinė fotosesija, kurios metu bix'ų vyrai lipo ant stalo, nukrauto lietuviškomis vaišėmis.

Bix'ų draugai vaizdo klipo metu kėlė taures ir rėžė tostus. „Taip, kaip paskutinį kartą“, – pakilę nuo stalo tarė S. Prūsaitis, M. Mikutavičius, A. Ramanauskas ir kiti. O patys bix'ai po šių tostų uždainavo: „Užteks galvot, einam baliavot!“

DELFI pasidomėjus, kodėl S. Urbonavičius-Samas savo draugus reklaminio vaizdo klipo metu kvietė tarti tostus „Taip, kaip paskutinį kartą“, šis nė nesuabejojęs atsakė: „Šūkis mums tinka, todėl mes visada darom taip, kaip paskutinį kartą. Nežinai, ar atsikelsi, ar rytoj kažkas bus, norisi daryti stipriai ir geriausiai“.

Puotos metu kartu su bix'ais „šventė“ ne vienas garsus Lietuvos vyras. Pasidomėjus, ar visus juos ant scenos išvysime jubiliejinio koncerto metu lapkričio mėnesį, Samas neabejojo: „Bus dar daugiau draugų, jūs matėte tik mažą kruopelytę tų, kas bus“.

Per visą gyvavimo laiką grupė turi sukaupusi apie 238 dainas. „Paskutiniu metu grodavome labai aiškią programą, kur nei penki procentai bix'ų kūrybos neatsispindėjo. Išgirsite tokių kūrinių, kurių niekas gal dar nebuvo girdėję. Per vis karjerą skaičiuojam 238 dainas“, – skaičiavo bix'ų lyderis S. Urbonavičius-Samas jubiliejinio koncerto svečiams žadėdamas išskirtinę programą.

Išgirdęs klausimą, ar šio koncerto metu galime tikėtis kokio nors rekordo, Samas nusijuokė: „Visus rekordus padarysime, kiek įmanoma“.

Trisdešimtmetį švenčianti grupė džiaugiasi, kad su jų muzika užaugo jau ne viena karta. „Koncertuose laukiame tų, kurie augo su mumis, buvo su mumis. Bet labai laukiam ir tų, kurie net nežino mūsų“, – šyptelėjo pašnekovas.

Ant balta staltiese užkloto stalo trypusios grupės lyderis, išgirdęs DELFI klausimą, kodėl koncertą pristato lyg lietuvišką šventę su baltomis mišrainėmis bei kelias dešimtis draugų talpinančia užstale, šis nusijuokė. „Reikia švęsti taip, kaip lietuviai švenčia: su balta miršaine, su ausim, liežuviu. Jei ne, tai sakys, kad visai nepasiruošę, bus gėda“, – juokėsi S. Urbonavičius-Samas.

Nulipęs nuo stalo, išsiskirsčius svečiams, S. Urbonavičius-Samas, išgirdęs klausimą, kokį pats tostą pasakytų grupei BIX, jis, kiek pasvarstęs, rėžė: „Tą patį: „Taip, kaip paskutinį kartą!“ Konkretų ir trumpą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)