Socialiniuose tinkluose aktyvus dainininkas pasidalino savo mintimis apie esamą situaciją.

„Koncertuočiau net ir nemokamai, – sako jis. – Ar arenoje, ar po berželiu. Dieve, kaip pasiilgau koncertų.“

„Parduotuvės, prekybos centrai, visokie kitokie centriukai jau atvėrę kurį laiką duris. Socialiniai tinklai knibžda foto ir video, kur tos vietos prikimštos žmonių. Neprasibrausi. O kultūros renginių vis dar neleidžia. Aš pasvarsčiau. Kas pavojingiau – nueiti į parduotuvę ar nueiti į teatrą, koncertą.

Parduotuvėje per dieną apsilanko tūkstančiai skirtingų žmonių. Jie liečia produktus rankomis, stumia vežimėlius, atsiskaitydami veda pin kodus. O dar kasininkės, kitas personalas. Po to visko dezinfekuoti ir išvalyti neįmanoma. Ir vėl nauja diena, ir nauji tūkstančiai.

Į teatrą ar koncertą bilietą perka dažniausiai internetu. Renginiai vyksta vieną kartą per dieną. Vienas žmogus užima vieną kėdę, kurią čiupinėja nesiliesdamas su kitais. Atstumas tarp aktorių ir žiūrovų toks, kad užsikrėsti neįmanoma niekaip. Po renginio salę galima dezinfekuoti, o ir iki kito renginio praeina mažiausiai para laiko. Stebėti renginius su kauke – irgi ne bėda.

Aišku, yra argumentas, kad parduotuvė yra būtinas reikalas, o teatras – ne. Bet ar tikrai menas mažiau svarbus nei visokie papuošalai, grožio salonai ir puodai?

Niekas iš mūsų nežino, kaip šitoje situacijoje elgtis yra teisinga. Nežino nei Stano, nei Veryga, nes dar niekada nebuvome šitoje situacijoje. Todėl nieko neteisiu ir nekaltinu, bet atkreipiu dėmesį.

Galbūt jau metas?“ – garsiai su savo sekėjais svarstė Stano.

Vyriausybė planuoja spręsti dėl karantino švelninimo masiniams renginiams

Vyriausybė trečiadienį svarstys, kokiu grafiku leisti atnaujinti renginius, koncertus, teatrų, kino teatrų veiklą, jei epidemiologinė situacija šalyje neblogėtų.

„Tikiuosi, kad Vyriausybė pritars, ir teatrų, koncertų, masinių renginių organizatoriai gaus grafiką, teigiamai epidemiologinei situacijai esant, neblogėjančiai, kada, kokiomis datomis, kokie renginiai tiek viešose vietose, tiek uždarose vietose, su kiek žiūrovų galėtų vykti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu teigė, kad didžiausias ginčas kyla dėl to, kokio dydžio renginius leisti.

„Dėl kokių nors labai didelių masinių renginių vargu, ar bus priimtas sprendimas, kad jie bus sugrąžinti. Kalbame, ko gero, apie šimtus žmonių, ne apie tūkstančius“, – tvirtino jis.

Karantino režimas šalyje siekiant sustabdyti koronoviruso plitimą įvestas kovo 16 dieną ir kol kas pratęstas iki gegužės 31-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)