Dėl bankroto bylos bendrovei „Savicko sporto klubas“ į Vilniaus apygardos teismą kreipėsi Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“). „Sodra“ į teismą kreipėsi dar praėjusių metų gruodį, tačiau savo sporto klubui bankroto bylą iškelti prašė ir pats sportininkas Ž. Savickas.

2023 m. sausio 26 d. nutartyje rašoma, kad Ž. Savickas prašo iškelti bankroto bylą UAB „Savicko sporto klubas“ nurodydamas, kad įmonė yra nemoki, nes įmonės pradelsti įsipareigojimai ženkliai viršija visą įmonės turimą turtą, nėra galimybių atstatyti įmonės mokumą.

Skola „Sodrai“ šiuo metu siekia daugiau nei 27 tūkst. eurų, o priverstinio poveikio priemonės nebuvo sėkmingos.

Teismui pateiktas 2022-09-30 UAB „Savicko sporto klubas“ balansas patvirtina, kad turto įmonė turėjo 11 099 Eur sumoje, o įsipareigojimai siekė 221 826 Eur. Įmonė turi 23 kreditorius. Įmonės nepriemoka Valstybinio socialinio draudimo fondui bei valstybės biudžetui viršija 40 000 Eur. Priverstinis skolų išieškojimas taip pat buvo neveiksmingas.

Pranešama, kad nekilnojamajam turtui ir kitam ilgalaikiam turtui taikytinas areštas.

Nutarta iškelti bankroto bylą įmonei UAB „Savicko sporto klubas“.

Delfi Žydrūnas Savickas teigė, kad prašymą, jog jo sporto klubui būtų iškelta bankroto byla, svarstė pateikti dar prieš metus, vis dėlto to padaryti, anot žinomo sportininko, neleido „Sodra“.

„Klubas neveikia jau kelis mėnesius, tam įtakos turėjo trys aplinkybės. Visų pirma – pandemija, klubas buvo uždarytas, nebuvo galima vykdyti veiklos, o nuomą teko vis tiek mokėti. Be to, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi agentūra turėjo skirti paramą, tačiau mūsų įmonei jos neskyrė motyvuodama tuo, kad buvo įsivėlusi klaida. Tačiau apie ją buvo pranešta naktį, paskutinę dieną, kai buvo galima teikti paraišką, jau kitą dieną nebebuvo galima jos taisyti. Trečia, išaugo šilumos ir elektros kainos. Trys komponentai“, – teigė Ž. Savickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)