Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo šlagerių karaliaus ir karalienės festivalio organizatorė Birutė Petrikytė, ilgametį renginį teko kuriam laikui pamiršti dėl rėmėjų abejingumo estrados muzikai.

„Niekam jo nereikia. Tik klausytojams ir kitiems atlikėjams, kurie atvažiuodavo į festivalį ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, - apgailestavo B. Petrikytė. - Rėmėjams šlagerių karalių rinkimai atrodo neįdomūs. Man buvo pasakyta, kad jei man to reikia ir esu milijonierė, tai pati ir daryčiau tuos šlagerius.“

Į Birutės uostą kasmet suvažiuodavo ne tik ryškiausi Lietuvos estrados atlikėjai, bet ir pasauliniuose konkursuose dalyvaujančios tarptautinės žvaigždės iš užsienio - Bulgarijos, Kubos, Armėnijos, Gruzijos.

B. Petrikytė išdavė, kad tokiam grandioziniam renginiui surengti reikalingas ne mažesnis kaip 200 tūkst. litų biudžetas.

„Atlikėjai visada labai nori dalyvauti tokiame festivalyje. Bet norų neužtenka, - prisipažįsta lietuviškos estrados puoselėtoja. - Tie, kurie patys organizuoja renginius, mane supras. Blogiausia yra tai, kad rėmėjai pažada, bet ne visada savo pažadus ištesi. O aš pavedu kitus žmones. Taip gimsta grandininė reakcija. Galiausiai ir aš lieku kvailio vietoje, ir kiti.“

Nepaisant rėmėjų abejingumo lietuviškos estrados muzikai, B. Petrikytė nepraranda vilties ateityje atgaivinti šlagerių karalių rinkimus.

„Tikimės, kad kitą vasarą bus renovuota Klaipėdos vasaros estrada, kurioje galėsime surengti renginį su daug mažesniu biudžetu, - sako ji. - Nes tokios didelės sumos reikėdavo dėl to, kad renginys vykdavo kaip dykumoje, ant smėlio. Viską reikėdavo vežti - sceną, žiūrovų kėdes, elektrą. Todėl festivalis tokių išlaidų ir pareikalaudavo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)