Tiesa, Alfas Ivanauskas tik antradienio vakarą sugrįžo iš Maldyvų, kur puikiai praleido laiką. Antradienį jis vos parskridęs apsilankė fotomenininko Nerijaus Palucko parodos atidarymo vakarėlyje, trečiadienio vakare dalyvavo kulinarinio žurnalo-albumo pristatymo šventėje.

Verslo socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“ tikslas – atrinktose Lietuvos mokyklose įrengti modernias kulinarines klases, kuriose moksleiviai galėtų kokybiškai mokytis sveiko maisto gamybos pagrindų, eksperimentuoti kartu su „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda bendrų kulinarinių pamokų metu arba pasinerti į kūrybinį procesą patys.

Prisidėti prie šios iniciatyvos VMG suvienijo ir devynis žymiausius Lietuvos dizainerius, kurie specialiai šiam projektui sukūrė išskirtinius apsipirkimo krepšius. Savo kūrinius siūlo Julija Janus, Egidijus Rainys, Agnė Jagelavičiūtė, Kęstutis Rimdžius, Daiva Urbonavičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė, Ieva Ševiakovaitė su Jolanta Rimkute ir Jurgita Januškevičiūtė.

Vakarėlyje apsilankė ir daugybė žinomų Lietuvos žmonių. Susirinkusieji buvo vaišinami gardžiais gėrimais ir sausainiais.

"Žengėme dar vieną naują žingsnį. Džiaugiamės, kad prie mūsų projekto prisidėjo žymiausieji dizaineriai, sukūrę pirkinių krepšius. Naujojo projekto tikslas - keisti moksleivių požiūrį į maitinimą. Džiaugiamės sulaukę ir Švietimo ir mokslo ministerijos palaikymo", - vakarėlio metu pasakojo A. Ivanauskas.

Apie kulinarijos klases mokyklose A. Ivanauskas prasitarė anksčiau net negalėjęs svajoti ir tikino esąs be galo laimingas, kad ši idėja palengva įgauna pagreitį.

"Mūsų ir jūsų vaikai galėtų šauniai mokytis. Ruošiame ir edukacijos programą drauge su psichologais. Norime, kad mokyklose atsirastų dar viena speciali kulinarinė pamoka. Nenorime, kad vaikai gamintų vien blynus ar vaflius. Mūsų tikslas - paaiškinti vaikams, kas yra gerai ir kas blogai. Norime ne drausti, o parodyti pavyzdžius, kad jie patys priimtų sprendimą, ar jie nori valgyti bulvių traškučius, ar nori gerti kolą. Mes ne prieš šiuos dalykus. Mes sakome, kad visą laiką būtų ribos ir vaikai apie jas žinotų", - apie idėją pasakojo A. Ivanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)