Lietuvaitei bene didžiausią įspūdį ten paliko multikultūrinė aplinka, žmonių kosmopolitiškumas ir mandagumas.

„Pradžioje buvo keistoka, nežinodavau, kaip sureaguoti sulaukus komplimentų iš nepažįstamų, pro šalį einančių žmonių. Netgi ir iš moterų, kurios nebijodavo pagirti gražios palaidinukės, dailaus sijono ar dar kažko, - stebėjosi mergina. - Labai patiko Amerikos žmonės - mieli, besišypsantys. Niekas neleidžia sau įžeisti ar menkinti kito, visi būna itin mandagūs ir draugiški. Yra ko iš jų mūsų tautiečiams pasimokyti.“

Į Ameriką Ingrida skrido pailsėti ir atitrūkti nuo darbų. Todėl visą mėnesį svečioje šalyje I. Kazlauskaitė gyveno toli nuo telefono ir interneto.

„Prie kompiuterio prieidavau tik labai retais atvejais. Keista. Maniau, kad be to negalėčiau išgyventi, bet ten buvo taip gera, kad pašaliniai dalykai nelabai ir rūpėjo. Buvo net baisu pagalvoti, kad man grįžus vėl reikės gyventi net su trimis mobiliais telefonais“, - prisipažino Ingrida.

Mėnesį Amerikoje praleidusi I. Kazlauskaitė turėjo galimybę pažinti šalį iš arti. Mergina liko nustebinta amerikietiško oro. Jau pačią pirmą dieną ji spėjo pamatyti visus keturis metų laikus.

„Lėktuvas negalėjo nusileisti dėl didelės audros ir suko ratais aplink miestą 40 minučių. Man, kaip bijančiai aukščio, buvo labai ekstremalu. Audra buvo su sniegu ir lietumi. Po to netikėtai pradėjo šviesti saulė“, - šypsosi ji.

Didelį įspūdį merginai paliko įspūdingieji Čikagos dangoraižiai. Be abejonės – ir Willis Toweris. Apsilankymas viename aukščiausių pasaulio pastatų lietuvaitei galėjo baigtis liūdnai.

„Aš labai bijau aukščio, tačiau šioje kelionėje savo baimę teko įveikti. Nes labai daug laiko praleidau aukštuose pastatuose. Teisingai žmonės sako, kad norint įveikti savo fobijas, nereikia nuo jų bėgti, reikia su jomis susigyventi, - šypsosi I. Kazlauskaitė. - Tiesa, dar kartą įsitikinau, kad turiu angelą sargą. Nes praėjus savaitei po apsilankymo, Willis Towerio stiklas, skyręs žmones nuo 412 metrų bedugnės, netikėtai pradėjo skilinėti. Visa laimė, kad ne man tokį džiaugsmą teko patirti.“

Ingrida taip pat aplankė China town rajoną, zoologijos sodą, Shedd akvariumą – vieną didžiausių akvariumų, kuriame plaukioja apie 8 tūkst. - 700 skirtingų rūšių - gyvūnų. Kai šviesdavo saulė, Ingrida su draugais važiuodavo degintis prie Mičigano ežero. Arba mėgaudavosi ekstremaliomis pramogomis, kaip šaudymas iš tikrų ginklų.

„Buvau vienintelė moteris šaudykloje, - juokiasi ji. - Išmėginau ginklus su optika. Pataikiau į visus taikinius. Galbūt keista, bet mergaitėms iš ginklų taip pat sekasi gerai šaudyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)