„Sicilija mane visada traukė. Joje viskas ypatinga: smaragdiniai šiltų jūrų vandenys, pakrantės su galybe įlankėlių, didingi kalnai, Etnos ugnikalnis. Per savo dvi keliones automobiliu spėjau apvažiuoti visą salą, kuri nėra labai didelė – nuo vieno iki kito galo apie 400 kilometrų“, – neslėpdamas susižavėjimo šiuo kraštu pasakojo Žygis.

Sakoma, jog atradus Siciliją, atsiveria nepaprastas pasaulis. Mat Sicilija yra kosmopolitiškiausias Italijos regionas, kurį teko valdyti tiek azijiečiams, afrikiečiams, tiek ir europiečiams. Tai vieta, turtinga kvapą gniaužiančiais gamtovaizdžiais, gurmaniškais patiekalais bei įstabiu menu ir archeologija.

Kai kurie šią salą laiko mitų kraštu, nes, anot Homero ir Vergilijaus, čia gyvenę ciklopai arba kiklopai.

Tiesa, pastarųjų Žygiui neteko sutikti, tačiau pasidžiaugė, jog visas 19 kelionės dienų šypsojosi laimė apsistoti pas vietinius gyventojus, o ne viešbutyje.

„Na, man tiesiog pasisekė. Šios salos žmonės labai draugiški. Aprodė gražiausius vietos kampelius. Tik jų dėka atradau tokias vietas, kuriose kaip niekur kitur galima rasti skaniausių ledų, žuvies patiekalų ir, be abejo, picų“, – nurijo seilę atlikėjas ir prisipažino, jog kai tik turi laisvą minutę, eksperimentuoja virtuvėje.

Unikalūs vairavimo ypatumai

Pasak Žygio, vietiniai siciliečiai stebina savo žavumu, o jų vairavimo stilius tiesiog pritrenkiantis: „Gražu buvo žiūrėti, kaip viena šimtametė senutė vairavo senutėlį „Fiat“. Atidariusi langą ji spėjo pabarti ne tik netvarkingai einančius, bet ir važiuojančius, dar papypsinti jiems ir visą tą laiką stebėti kelią. Unikalu“, – juokėsi keliautojas.

Jis liko sužavėtas ir tuo, jog siciliečiai, kaip ir daugelis pietiečių, nesistengia niekur skubėti: nuo 13 iki 16 ar net 18 valandos saloje yra „siesta“ – visi užsidaro savo namuose, pietauja, miega ir kitaip slepiasi nuo kaitrios saulės. Gyvenimas, anot pašnekovo, vėl atgyja vakarop. Tad kaip gi be linksmybių!

Pašėlti mėgstantis dainininkas prisipažino aplankęs ne vieną populiarų Sicilijos naktinį klubą. Kiek per vakarą „pakabino“ karštų siciliečių, vaikinas neatskleidė, tik nusijuokė tikrai nenuobodžiavęs.

Tiesa, tiems, kas laikosi dietų ir nori išlaikyti grakščias formas, į Siciliją vykti nepatariama, mat čia porcijos tokios didžiulės, jog įveikti, pavyzdžiui, vieną lėkštę makaronų rekomenduojama pasitelkti draugų kompaniją. Tačiau visus malonumus, labai norint, galima suderinti.

Tą Žygis ir padarė – neatsisakė sočių patiekalų (ypač daug smaližiavo šviežiais vaisiais nukrautais ledais, vien dėl kurių, sakė, verta grįžti į Siciliją), o kalorijas sudegindavo daug keliaudamas.

Išsigando ne juokais

Neišdildomą įspūdį atlikėjui paliko Etnos ugnikalnis. Anksčiau jis manė, kad Etna – tai viena viršukalnė, tačiau išties tai – visa virtinė kalnų, susidariusių iš išsiveržusios lavos. Žygis prisiminė vietinių pasakojimą, jog ugnikalnis kas porą metų vis išsiveržia, priversdamas netoli gyvenančius žmones sprukti tolyn.

Įdomu tai, kad kelios dienos po jo pirmojo apsilankymo Sicilijoje Etna buvo išsiveržusi. Tuomet buvo uždarytas netoliese esantis Catanios oro uostas.

Kartą lietuvis ne juokais išsigando besimaudydamas Jonijos jūroje netoli Giardini Naxos miestelio. „Kaip niekur nieko plaukioju. Staiga man į ranką kažkas grybštelėjo. Išsigandau ir ėmiau plaukti į krantą. Iš pradžių nesupratau, kas nutiko, tačiau vietiniai iš karto pasakė, kad man įgėlė medūza arba nedidelė raja“, – nemalonų nuotykį prisiminė vaikinas.

Siciliečiai netrukus jam atnešė specialaus tepalo, kuriuo patepė ranką, tačiau randai po šio įgėlimo matosi iki šiol. „Tikiuosi, iki vestuvių užgis“, – nusijuokė dainininkas.

Šaltinis
Temos
http://www.naujienuleidyba.lt
"Mano pajūris"
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją