„Šiandien mus pasiekė liūdna žinia.

Netekome Gintaro Zdebskio – ilgamečio radijo stoties „Lietus“ vadovo. Atradęs ir subūręs radijo laidų vedėjus, sukūręs grojamos muzikos viziją bei radijo stoties kryptį, vadovavęs „Lietui“ net 20 metų, Gintaras neabejotinai tapo mūsų istorija – kaip radijo stoties vadovas, mokytojas, įkvėpėjas, Lietaus muzikos apdovanojimų „Aukso Lašas“ iniciatorius ir vadovas, legendinių dainų autorius ir kūrėjas.

Ačiū už paliktas žinias, už mums visiems paliktą muzikinį lobį, už pamokas ir meilę radijui, Gintarai.

Tegu Tave lydi šviesa ir Tavo mylima muzika“, – rašoma oficialiame „Lietaus“ feisbuko puslapyje.

Tiesa, kol kas nepranešama nei mirties priežastis, nei aplinkybės, nei kada bus galima atsisveikinti su G. Zdebskiu.

Tačiau socialiniuose tinkluose pasipylė ne tik užuojautos artimiesiems, bet ir jautrūs prisiminimai. Daugiausia gražių žodžių pasidalinta komentarų skiltyje.

Donalda Meiželytė rašė: Lygiai prieš kokį pusvalandį dar pagalvojau, kad seniai nemačiau Gintaro įrašų fb... ir va... Labai liūdna žinia, užuojauta šeimai ir draugams.

Asta Pilypaitė: Užuojauta artimiesiems…ilsėkis ramybėje, Gintarai…

Arvydas Martinėnas-Vudis: Užuojaura šeimai ir artimiesiems.

Viktorija Mauručaitė: Nuoširdi užuojauta. Ramybės…

Užuojautą taip pat išreiškė Juozas Liesis, Ištvan Kvik, Giedrius Leškevičius ir kiti garsūs atlikėjai bei G. Zdebskio kolegos.

Feisbuke prisiminimais pasidalijo Radži:

Mielas Gintarai Zdebski...išėjai...ši žinia šiandien mane pribloškė. Dar Penktadienį kalbėjomės, kad susitiksim kitą dieną ir pasiimsiu likusius „Nekaltinu savo likimo“ CD koncertui Panevėžyje. Nežinau, trūksta oro, žodžių ir ...

Jautrius žodžius skyrė Mia:

Su Gintaru Zdebskiu susipažinau dar realybės šou „Kelias į žvaigždes“ laikais. Jis mano dainos „Lijo lietūs“ autorius. Dainos, su kuria ir pradėjau savo muzikinį kelią.

Tačiau nors pažintis įvyko prieš daugiau nei dešimtmetį, vis tik maestro pripažinimo sulaukiau ne taip seniai. Kaip šiandien jo žodžiai skamba ausyse, pasakyti vieno muzikinio koncerto užkulisiuose: „dvejojau dėl tavęs, bet tu labai talentinga“. Išgirdus šiuos žodžius buvau laiminga, it mažas vaikas gavęs saldainį.

O šiandien labai liūdna… liūdna, nes per greitai… liūdna, nes neteisinga, kad tokie žmonės mus palieka…

Ilsėkitės ramybėje, Gintarai…

Dainininkė Diana Dargienė parašė:

Seniai seniai, kai pradėjau savo muzikinę karjerą, man ranką ištiesė Gintaras Zdebskis, nuostabus žmogus, kompozitorius ir dainų autorius. Ne viena man parašyta Jo daina skambėjo radijo stotyse, ne viena daina tapo hitu.

Ačiū Gintarai už palaikymą, nuoširdumą ir atvirumą! Ačiū begalinis už tai, kad patikėjote manimi, kad prisidėjote prie mano pirmojo albumo kūrimo. Esu ir būsiu Dėkinga Jums amžinai… Visada liksite mano širdyje.
Lengvo Jums skrydžio, Maestro. Nuoširdi užuojauta šeimai ir artimiesiems.

Delfi primena, kad G. Zdebskis nuo 2019 m. gruodžio 30 dienos paliko vadovo pareigas. Šiuo metu radijo stočiai vadovauja „M-1“ grupės generalinė direktorė ir akcininkė Rūta Grušnienė.

Anksčiau R. Grušnienė, patvirtinusi, kad G. Zdebskis „Lietuje“ nebedirba, teigė, kad jis buvo atleistas akcininkių susirinkimo sprendimu, ir nuo platesnių komentarų, kokios buvo tokio sprendimo priežastys, susilaikė.

G. Zdebskis teigė, kad jo sprendimą išeiti lėmė asmeninės priežastys. Jis tuo matu planavo jėgas skirti asmeniniam verslui, nesusijusiam su žiniasklaida. 2020 metais balandį būtų sukakę 21 metai, kai jis dirbo „Lietuje“, tad teigė nusprendęs, kad toks laikas jau yra pakankamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją