Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje gražiausia lietuvaitė papasakojo mėnesį trukusios kelionės Kinijoje įspūdžius ir prasitarė apie lietuviams netradicinę religiją išpažįstantį savo brolį.

Anot grožio konkursų organizatorės Izoldos Gudelis, tarptautiniame konkurse dalyvavo apie 130 gražuolių iš viso pasaulio. Esą konkuruoti su dideliu būriu pasaulio gražuolių – rimtas iššūkis. I. Gudelis ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu džiaugėsi, jog Gritei per visą lietuvių dalyvavimo „Mis pasaulis“ istoriją pavyko pasiekti pačių geriausių rezultatų.

G. Maruškevičiūtė po daugybės valandų oro uostuose ir lėktuvuose į Lietuvą sugrįžo trečiadienį. Mergina DELFI sakė, jog jos nuotaika – puiki, o iš kelionės ji parsivežė neva tik gerus įspūdžius.

Paklausta, kaip jaučiasi po ilgo laiko tarpo, praleisto Kinijoje, Gritė džiaugėsi pajutusi, ką reiškia dalyvauti tokiame renginyje ir tvirtino įgijusi daug patirties. Jau kitą savaitę mergina ketina sugrįžti į paskaitas universitete. Tituluota gražuolė neaplenks ir bendradarbių, kuriuos aplankyti žada dar iki sugrįžtant į įprastą darbo ritmą.

G. Maruškevičiūtė taip pat atskleidė, kad artimiausiu metu jos laukia veikla, susijusi su labdaros fondais, tačiau detalizuoti kol kas nesiryžo.

„Savo pasirodymą vertinu puikiai. Važiuodama į Kiniją daug nesitikėjau, tačiau pirmąją savaitę dalyvavusi tradicinio šokio konkurse patekau tarp 20 geriausių, o bikini konkurse – tarp 40-ies geriausių merginų. Likau įvertinta ir iš organizatorių susilaukiau daugybės komplimentų“, – pasakojo ji.

Anot I. Gudelis, tokie merginos pasiekimai – puikūs. Esą konkuruoti su 130 tituluotų pasaulio gražuolių – sudėtinga.

Klausiama, kas lemia sėkmę „Mis pasaulis“, mergina sakė suvokusi, jog tuo, kad būtum pastebėta, privalu rūpintis pačiai. Esą tos merginos, kurios nevengė atkakliai konkuruoti fotografuojantis, kuri atsidurs pirmojoje eilėjo – tos ir buvo ryškiausios bei labiausiai pastebimos.

Paklausta, ar buvo dalykų, kurie kelionės metu nepatiko, G. Maruškevičiūtė sakė jog jai buvo keista, kad merginos prieš finalą ir visų renginių metu turėjo grimuotis pačios. Esą už tai renginio organizatoriams ji rašo minusą. Tuo metu I. Gudelis patikino, kad visos merginos buvo įspėtos, jog kelionės metu privalės grimuotis pačios. Neva grožį ir makiažo subtilybes kiekvienos šalies makiažo meistrai suvokia kitaip, todėl neva gali merginas grimuoti pagal savo grožio sampratą. G. Maruškevičiūtė vykdama į kelionę mokėjo pasidaryti ir dieninį, ir vakarinį makiažą.

G.Maruškevičiūtė – DELFI nuotraukų galerijoje:

„Viskas buvo taip, kaip tikėjausi. Iš kelionių didžiausią įspūdį paliko Mongolija. Kelionė į Kiniją buvo viena didžiausių gyvenimo pamokų. Turėjau galimybę susipažinti su visomis merginomis. Jos man paliko taip pat labai didelį įspūdį. Labiausiai nustebino jų grožis, iškalba ir kultūrų skirtumai, kuriuos pajusti tradicinių šokių konkurso metu“, – kalbėjo Gritė.
Artimiausiai Gritė susipažino su Latvijos atstove. Merginos tikisi, kad ir pasibaigus konkurso šurmuliui joms pavyks išsaugoti draugiškus ryšius.

G. Maruškevičiūtei pirmosiomis savaitėmis teko susipažinti ir su konkurso nugalėtoja amerikiete A. Mills. „Ji labai šilta ir miela mergina“, – atskleidė ji.

DELFI paklausta, ar pasibaigus tarptautiniam konkursui ji ryžtųsi tokiame pačiame grožio konkurse dalyvauti dar kartą, G. Maruškevičiūtė nedvejodama tvirtino, kad neabejotų. Esą kiekviena diena merginai suteikę begalę naujų potyrių ir gerų įspūdžių bei gyvenimiškų pamokų.

Klausiama, kaip kelionė ir grožio konkursas pakeitė merginą, tituluota gražuolė sakė, jog jis subrandino. „Išmokau bendravimo“, – neslėpė mergina.

G. Maruškevičiūtė atskleidė, jog tai, kad konkurso karūna atiteks amerikietei, buvo aišku jau antrąją savaitę. Esą jai buvo rodomas išskirtinis dėmesys. „Ji tikrai verta karūnos, nes yra graži, šilta ir labai nuoširdi. Viską, ką darė – darė iš širdies. Nors mano suvokimu buvo ir kitų labai gražių merginų, kurios, deja, nepateko tarp geriausių“, – įspūdžiais dalijosi gražiausia lietuvaitė.

Paklausta, ko labiausiai pasiilgo per praėjusį mėnesį, Gritė sakė nieko konkretaus nepasiilgusi. Į klausimą atsakyti merginai padėjo ir I. Gudelis, paaiškinusi, kad konkurso metu merginomis ypač rūpinosi organizatoriai. Esą „Mis pasaulis“ dalyvės gyveno prabangiausiuose viešbučiuose bei valgė tik geriausią maistą. Neva niekuo pačioms rūpintis nereikėjo. O kažko ilgėtis neva nėra laiko dėl įtempto grafiko.

„Pasiilgau tik artimųjų, norėjosi atsigabenti juos į Kiniją“, – sakė gražuolė.

„Mis Lietuva“ sakė, jog sunkiausia buvo iškęsti nuovargį, mat naktį miegoti tekdavo tik po tris ar penkias valandas. Nuolatinės kelionės, įtampa, miego trūkumas – toks buvo praėjęs mėnuo Lietuvos atstovei. Nors G. Maruškevičiūtė pasakojo apie miego trūkumą, sakė, jog jį reikėjo maskuoti makiažu, plačia šypsena ir gera nuotaika.

Laimėjusi titulą „Mis Lietuva“, G. Maruškevičiūtė žurnalistams mielai dalijo interviu, tačiau atsiribodavo nuo pasakojimų apie savo mylimąjį ir šeimos narius. Spaudos konferencijos metu mergina netikėtai prasitarė apie budizmą išpažįstantį savo brolį. Tituluota gražuolė iš Kinijos lauktuvių jam parvežė budizmo atributikos.

„Kadangi mano brolis yra budistas, jam parvežiau karolius ir smilkalų. Tai – budistams reikalinga atributika“, – prasitarė ji, tačiau daugiau šia tema kalbėti nesiryžo.

Spaudos konferencijos metu G. Maruškevičiūtė vilkėjo dizainerės Julijos kurtą stilizuotą tautinį kostiumą. Jį žinoma dizainerė sukūrė specialiai konkursui „Mis pasaulis“. Tradicinių tautinių šokių konkurse Gritė vilkėjo būtent šį kostiumą ir užėmė 20-ąją vietą.

Mergina pasakojo, jog į kelionę vežėsi ir daugiau Julijos kurtų drabužių. Esą dėl jų gražuolė sulaukė daugybės komplimentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją