„Mes buvome labai artimi bičiuliai“, – Delfi sakė A. Valinskas.

Arūną ir Gintarą siejo ne tik draugystė, bet ir bendri darbai. Pastaruoju metu jie kūrė dainas artėjantiems „Auksiniams svogūnams“.

„Tai buvo jo paskutinis darbas. Mes kartu rašėme tekstus šių metų „Auksiniams svogūnams“. Tiesa, jis išėjo sekmadienį. Antradienį tik atėjo žinia. Nemaža dalis dainų, kurios šiemet skambės renginyje bus parašytos Gintaro. Nežinau, man šitas laikotarpis kažkoks prakeiktas. Praėjusiais metais balandžio 1 dieną teko organizuoti Donato Čižausko atminimo koncertą. O šiemet kitas mirties dvelksmas. Nežinau, kodėl taip…“, – liūdnai kalbėjo A. Valinskas.

Gintaras spėjo prisiliesti ir prie vasarą vyksiančio „Nidos festivalio“.

„Nidos festivaliui“, kuriam šiemet sukanka 30 metų, buvo ruošiamas himnas, kurio vienas autorių buvo Gintaras. Jis jau buvo sutikęs dirbti su finaline festivalio daina, kur ir muzika, ir tekstas – jo. Kadangi turėjome daug bendrų reikalų, kasdien susiskambindavome po dukart. Kalbėjome ir dieną prieš. Ši daina – jo paskutinis parašytas kūrinys“, – pasakojo TV prodiuseris.

Daugybei atlikėjų išgarsėti padėjęs kūrinių autorius – svarbus asmuo muzikos pasaulyje. Todėl įamžinant jo didžiulį indėlį kitąmet buvo ruošiamasi jo atminimą palikti Nidos šlovės take.

„Gyvenimas surikiavo visai kitaip. Kaip tik šiandien gavau jo sesers palaiminimą. Bus nuimtas jo delno antspaudas ir šalia kitų atlikėjų, kuriems jis parašė daug puikių dainų, Gintaras atsidurs šiemet“, – kalbėjo gedintis bičiulis.

A. Valinskui apie draugo netektį antradienį pranešė velionio sesuo.

„Antradienį ryte man pranešė jo sesuo. Ji sakė, kad jį rado sekmadienį. Buvo iškviesta greitoji ir konstatavo jo mirtį“, – kalbėjo A. Valinskas.

Pasak jo, mirties priežastis kol kas nėra aiški, tačiau šiandien turėtų būti gauta medikų išvada.

Atsisveikinama su G. Zdebskiu bus ketvirtadienį, Vilniuje, Olandų g. esančiuose laidojimo namuose nuo 15 val. iki 22 val., o penktadienį - nuo 8 val. iki 12 val.

Delfi primena, kad G. Zdebskis nuo 2019 m. gruodžio 30 dienos paliko vadovo pareigas. Šiuo metu radijo stočiai vadovauja „M-1“ grupės generalinė direktorė ir akcininkė Rūta Grušnienė.

Anksčiau R. Grušnienė, patvirtinusi, kad G. Zdebskis „Lietuje“ nebedirba, teigė, kad jis buvo atleistas akcininkių susirinkimo sprendimu, ir nuo platesnių komentarų, kokios buvo tokio sprendimo priežastys, susilaikė.

G. Zdebskis teigė, kad jo sprendimą išeiti lėmė asmeninės priežastys. Jis tuo matu planavo jėgas skirti asmeniniam verslui, nesusijusiam su žiniasklaida. 2020 metais balandį būtų sukakę 21 metai, kai jis dirbo „Lietuje“, tad teigė nusprendęs, kad toks laikas jau yra pakankamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją